Veneto, Lombardije en Piemonte - rondreis

10-daagse agriturismo-rondreis in Noord-Italië

rondreis in Veneto, Lombardije en Piemonte - rondreisrondreis in Veneto, Lombardije en Piemonte - rondreisrondreis in Veneto, Lombardije en Piemonte - rondreisrondreis in Veneto, Lombardije en Piemonte - rondreis

Deze 10-daagse / 9 nachten individuele rondreis door Noord-Italië is ideaal voor wie graag in korte tijd verschillende regio's in het noorden wil bezoeken De rondreis gaat door Veneto, Lombardije en Piemonte. U begint in de regio Veneto en reist vervolgens via het Lago d' Iseo naar Piemonte.

Dag 1-4 » Veneto: Tenuta Castel Venezze - agriturismo in Veneto ten zuiden van Padova

Tenuta Castel Venezze is rustig gelegen, op de ruïnes van een oud kasteel, aan de rand van het kleine dorpje San Martino di Venezze, dichtbij de rivier Adige. De indrukwekkende oprijlaan met eeuwenoude linden leidt u naar een klein paradijs. Alles is tot in detail verzorgd voor de gasten. Maria Giustiani heeft hier in 1998 de deuren voor haar gasten geopend. Vandaag de dag wordt de agriturismo voortgezet door haar vijf kinderen en wordt u ontvangen door Gianluca die op de agriturismo woont, of door Beatrice, de dochter van Maria. Op het 200 ha landgoed worden maïs, soja, suikerbieten en graan verbouwd.

Vanaf de agriturismo kunt u makkelijk vele plaatsen in Veneto en Emilia – Romagna bezoeken, zoals Ferrara (± 30 minuten), Padova (± 40 minuten), Venezia (± 60 minuten), Vicenza (± 60 minuten), het park van de Po-delta (± 40 minuten), Verona (± 90 minuten), Bologna (± 60 minuten) en Ravenna (± 75 minuten). Vanaf Fusina (± 50 minuten) kunt u per boot naar Venezia. Naar de kust is het ± 45 minuten rijden en naar het Gardameer ± 90 minuten. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 4-7 » Lombardije: El Giardi - agriturismo in Lombardije bij het Iseomeer

Na ongeveer 2 uur rijden komt u bij El Giardi, een agriturismo in Lombardije bij het Iseomeer. De agriturismo steekt als een balkon uit over Marone, met een prachtig panorama over het Iseomeer waarin het grootste eiland van alle Europeesche meren ligt, de Monte Isola. U wordt hier zeer gastvrij ontvangen door Signora Anna en haar man Pierangelo die een aantal jaren geleden met veel passie, samen met hun zoon en dochter, de agriturismo zijn begonnen. Deze passie willen zij graag met hun gasten delen.

De agriturismo ligt op ± 10 minuten rijden van het Iseomeer, een knus en rustiger meer dan de naastgelegen meren. Te voet bent u in ± 15 minuten bij het strand van Marone; de terugweg is ± 25 minuten lopen omdat dat heuvelopwaarts is. Diverse plaatsjes aan het meer zijn binnen ± 10 tot ± 30 minuten goed te bereiken en in de directe omgeving kunt u wandeltochten maken. anuit Sale Maresino (± 10 minuten) is er een bootverbinding naar Monteisola, het grootste eiland van alle Europesche meren met verschillende vissersdorpjes. Ten noorden van het meer ligt de Val Camonica (± 60 minuten) dat door de Unesco is uitgeroepen tot beschermd cultuurgebied. In dit mooie, brede gletsjerdal is een uitzonderlijke verzameling van prehistorische rotstekeningen. Ook grotere, bekende plaatsen zijn goed te bereiken voor een dagtocht zoals Bergamo (± 60 minuten), Brescia (± 60 minuten), Milano (± 90 minuten) en Verona (± 90 minuten). Tussen het meer en Brescia ligt de heuvelachtige Franciacorta streek, bekend vanwege de productie van de mousserende wijnen. Naar het Gardameer bent u ± 60 minuten onderweg. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 7-10 » Piemonte: La Traversina - agriturismo in Piemonte

Van El Giardi is het ongeveer 2 uur en 15 minuten rijden naar La Traversina, een zeer familiaire agriturismo in Piemonte. De agriturismo is een authentieke oase van rust die wordt omgeven door een prachtige Engelse tuin met meer dan 400 rozen. U heeft een mooi uitzicht over de vallei. U wordt hier zeer gastvrij ontvangen door de eigenaren Rosanna en Domenico.

La Traversina is goed gelegen om zowel plaatsen in Piemonte als in Liguria te bezoeken. In de buurt ligt het gezellige plaatsje Novi Ligure (± 20 minuten). Mooie tochten kunt u maken langs bijvoorbeeld kastelen en wijnkelders. Interessante plaatsen om te bezoeken zijn onder andere Gavi (± 15 minuten) met het Fort van Gavi, Ovada (± 40 minuten), Acqui Terme (± 70 minuten), Asti (± 60 minuten) en Casale Monferrato (± 50 minuten). Naar Genova en de kust in Liguria bent u ± 45 minuten onderweg. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)