Toscane - rondreis Toscane, west, zuid, en noord

13-daagse rondreis door Toscane

rondreis in Toscane - rondreis Toscane, west, zuid, en noordrondreis in Toscane - rondreis Toscane, west, zuid, en noordrondreis in Toscane - rondreis Toscane, west, zuid, en noordrondreis in Toscane - rondreis Toscane, west, zuid, en noord

Tijdens deze 13-daagse / 12 nachten individuele rondreis door Toscane, begint u wat meer richting de kust, nabij Volterra en gaat u vervolgens via een agriturismo ten zuiden van Siena naar de Chiantistreek en eindigt u ten oosten van Florence.

Dag 1-4 » Toscane: Il Mulinaccio - agriturismo in de buurt van Volterra

U begint uw reis bij de familiaire agriturismo Il Mulinaccio, in de buurt van Volterra, temidden van het glooiende Toscaanse heuvellandschap. U wordt hier gastvrij ontvangen door de zeer vriendelijke eigenaar Alessio, zijn zorgzame moeder Maria, zijn vrouw Federica en hun zoon Cosimo. Zij willen graag hun passie voor de mooie omgeving en het landelijke Toscaanse leven delen met hun gasten. Op het 10ha landgoed staan voornamelijk wijn- en olijfboomgaarden en fruitbomen. Ook produceert de familie saffraan. Verder is het gebied rijk aan witte truffels.

De agriturismo ligt op ± 20 minuten van Volterra en ± 45 minuten van de kustplaatsen Vada en Cecina Mare. Ook kunt u uitstapjes maken naar badplaatsen aan de Etruskische kust zoals Castiglioncello (± 50 minuten), Baratti en Populonia (± 90 minuten). Bekende plaatsen zijn goed te bereiken: San Gimignano (± 40 minuten), Siena (± 60 minuten), Florence (± 90 minuten), Pisa (± 75 minuten) en Lucca (± 90 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 4-7 » Toscane: L' Impostino - agriturismo in de Maremma

Na ± 90 minuten rijden komt u L' Impostino in het mooie landschap van de Alta Maremma, te midden van wijn- en olijfboomgaarden, bossen en karakteristieke borghi. U wordt hier ontvangen door vriendelijke Fabio Loda die de agriturismo sinds 2009 runt, samen met zijn vrouw en kinderen. Fabio komt uit het noorden van Italia en heeft zijn carrière in de restaurantsector opgegeven om zijn droom in de Maremma te kunnen verwezenlijken. Hij weet dan ook precies het de gasten naar hun zin te maken. Het landgoed van 52 ha bestaat voor de helft uit wijngaarden en de andere helft uit olijfbomen en bos. Wijnen zijn van eigen productie.

U kunt een bezoek brengen naar Siena (± 45 minuten); Monteriggioni (± 55 minuten) en San Gimignano (± 75 minuten) en ten zuidoosten van Siena naar Montalcino, de plaats van de Brunello wijn (± 45 minuten); Buonconvento (± 45 minuten); Pienza (± 60 minuten) en de Val d’ Orcia (± 60 minuten). Ook kunt u de Maremma verkennen, zoals de middeleeuwse stad Massa Marittima (± 45 minuten); het kleine middeleeuwse markt-en mijnstadje Campiglia Marittima (± 70 minuten); de termen van Saturnia (± 80 minuten); Pitigliano, hoog op een berg van tufsteen, die omgeven is door diepe kloven (± 90 minuten); het heuvelstadje Capalbio, gelegen in een WWF natuurpark, in het hart van de Maremma dat beroemd was om zijn rovers (± 80 minuten) en de Monte Amiata, de hoogtste berg van Toscana (± 35 minuten). Voor de kust kunt u onder andere naar Castiglione della Pescaia (± 50 minuten); het toeristische Marina di Grosseto (± 45 minuten); Alberese in het parco dell’ Uccellina (± 45 minuten); Talamone (± 60 minuten); de Monte Argentario met de plaatsen Porto Santo Stefano en Porto Ercole (± 75 minuten) en het kustgedeelte tussen Follonica (± 50 minuten) en Punta Ala (± 70 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 7-10 » Toscane: Rocca di Castagnoli - agriturismo in de Chiantistreek

Vanaf L' Impostino is het ± 60 minuten rijden naar de middeleeuwse borgo Rocca di Castagnoli, een agriturismo in de Chiantistreek, net buiten Gaiole in Chianti. De borgo wordt gekenmerkt door haar schoonheid, de prachtige ligging op 520m hoogte en de aroma van de voortreffelijke, gerenommeerde Chiantiwijnen die hier geproduceerd worden. Op het 800ha landgoed staan olijfboom- en wijngaarden. U wordt hier gastvrij ontvangen door Barbara, Sabrina en Cristina. Zij hebben tevens een passie voor wijn en geven u graag een rondleiding door de wijnkelders.

Rocca di Castagnoli ligt in het hart van de Chianti Classicostreek op ± 10 minuten van Gaiole in Chianti. Het is een streek bij uitstek om zelf leuke plekjes te ontdekken. In de buurt vindt u onder andere in Meleto en Vertine bijzondere kastelen. Er zijn mooie wandel- en fietsroutes in de directe omgeving. Bekende steden zijn goed te bereiken: Siena (± 40 minuten), Florence (± 60 minuten), Arezzo (± 60 minuten), San Gimignano (± 75 minuten) en Pisa en Lucca (± 100 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 10-13 » Toscane: Lavacchio - agriturismo ten oosten van Florence

Na ± 90 minuten rijden komt u bij Fattoria Lavacchio, een agriturismo ten oosten van Florence, op de top van de Montefiesole heuvel, langs een van oorsprong Romeinse weg die vandaag de dag Strada del Vino Chianti Rufina heet. Sinds lange tijd wordt hier wijn en olie van topkwaliteit worden geproduceerd. De dynamische Faye, haar man Dimitri en hun personeel doen er werkelijk alles aan om de gasten een mooi verblijf te bieden.

Bekende plaatsen zijn goed te bereiken zoals Florence (± 30 minuten), Arezzo (± 60 minuten), Pisa (± 75 minuten), Lucca (± 75 minuten), Siena (± 75 minuten) en Bologna (± 90 minuten). Daarnaast wordt er op de agriturismo elke week een nieuw activiteitenprogramma gemaakt waaraan u deel kunt nemen, zoals een middag een kookcursus, een wijnproeverij en een keramiekcursus. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)