Toscane, Umbrië en Le Marche - rondreis

15-daagse rondreis Toscane, Umbrië en Le Marche

rondreis in Toscane, Umbrië en Le Marche - rondreisrondreis in Toscane, Umbrië en Le Marche - rondreisrondreis in Toscane, Umbrië en Le Marche - rondreisrondreis in Toscane, Umbrië en Le Marche - rondreis

Tijdens deze 15-daagse / 14 nachten individuele rondreis Toscane, Umbrië en Le Marche reist u van een centraal gelegen agriturismo in e Chiantistreek in Toscane via het zuidoosten van Umbrië richting de kust van Le Marche.

Dag 1-6 » Toscane: San Leo - centraal gelegen in de Chiantistreek, tussen Florence, Siena en Arezzo

San Leo is een centraal gelegen, romantische agriturismo in de Chiantistreek, tussen Florence, Siena en Arezzo. Het is een middeleeuwse borgo, op 350m hoogte, te midden van olijfboomgaarden, bossen en heuvels. De familie Bonecchi heeft zich 40 jaar bezig gehouden met landbouwactiviteiten en vervolgens besloten de deuren te openen voor de gasten. De zeer gastvrije Patrizia en haar man Andrea hebben een grote passie voor de agriturismo en zorgen voor een warm welkom. Schoonheid, smaak, relax en comfort zijn de karakteristieken van een verblijf bij San Leo. Op het 100ha landgoed staan voornamelijk olijfbomen. Olijfolie, honing en ham zijn van eigen productie.

San Leo ligt in de driehoek tussen Florence (± 50 minuten), Siena (± 75 minuten) en Arezzo (± 50 minuten). De agriturismo ligt in de Chianti Fiorentina en vele Chiantistadjes zijn goed bereikbaar, zoals Greve in Chianti (± 20 minuten), Radda in Chianti (± 30 minuten), Gaiole in Chianti (± 40 minuten) en Castellina in Chianti (± 45 minuten). Ook andere bekende plaatsen zijn goed bereikbaar, zoals San Gimignano (± 70 minuten), Pisa (±90 minuten), Lucca (± 90 minuten) en Perugia (± 90 minuten). Voor natuurliefhebbers zijn er in de directe omgeving mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Langs de agriturismo loopt een wandelroute. Verder kunt u naar het Pratomagno massief (± 60 minuten) en de bossen van Vallombrosa en Casentino (± 45 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 6-10 » Umbrië: Borgo della Marmotta - exclusieve agriturismo in Zuidoost-Umbrië, nabij Spoleto

Vanaf San Leo is het een kleine 2 uur rijden naar Borgo della Marmotta, een exclusieve accommodatie in het zuidoosten van Umbrië. De borgo is prachtig gelegen in een glooiend landschap, net buiten het piepkleine dorpje Poreta. De geschiedenis van borgo gaat terug naar de Middeleeuwen en de huidige eigenaren hebben ook na een grondige renovatie alle charmes van de borgo weten te behouden en zeer mooie gastenverblijven weten te realiseren. U wordt hier gastvrij ontvangen door de eigenaar Filippo of één van de vriendelijke mensen van de receptie die als doel hebben de gasten zich thuis te laten voelen.

Vele plaatsen zijn goed te bereiken zoals Spoleto (± 20 minuten); Trevi (± 20 minuten); Spello (± 25 minuten); Assisi (± 30 minuten); Montefalco, het balkon van Umbria (± 30 minuten); Perugia (± 45 minuten), Norcia en de Valnerina (± 50 minuten); Todi (± 60 minuten); Gubbio (± 75 minuten); Cortona in Toscana (± 75 minuten) en Orvieto (± 90 minuten). Watersportliefhebbers kunnen naar het Lago di Trasimeno (± 50 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 10 -15 » Le Marche: Tenuta San Marcello - mooie agriturismo in de buurt van de kust

Na ± 1,5 uur rijden arriveert u bij Tenuta San Marcello, een mooie agriturismo in Le Marche, niet ver van de kust. De agriturismo ligt in een prachtig en uniek gebied tussen heuvels en zee, wijngaarden en olijfboomgaarden, tradities en inspiraties, authentieke borghi en torens, kunst en geschiedenis. De Franse Pascale en de Pugliese Massimo hadden op een dag de wens Milaan te verlaten en samen met hun 2 kinderen landelijk te gaan wonen. Massimo wilde graag wijnen gaan produceren, net als zijn opa vroeger. Ze waren zeer gecharmeerd van Le Marche en daar bleek de Lacrima (de traan) di Morro d' Alba vandaan te komen. Ze zijn op zoek gegaan naar het exacte gebied van deze wijn en daar vonden ze in een prachtig heuvellandschap een oud landhuis met hooischuur en stallen. Dat is vandaag de dag de mooie Tenuta San Marcello waar u zeer gastvrij wordt ontvangen op een landgoed van 5000m² waarvan 4ha wijngaard.

De agriturismo is zeer centraal gelegen om le Marche te ontdekken. Mooie plaatsen zijn goed te bereiken, zoals Jesi (± 15 minuten); Ancona (± 30 minuten); Recanati (± 50 minuten); Loreto (± 45 minuten); Macerata (± 50 minuten) en Urbino (± 60 minuten). Wat zeker een bezoek waard is, zijn de Grotte di Frasassi (± 30 minuten) met in de buurt het regionaal park de Gola della Rossa en de termale baden S.Vittre. Naar de Monte Sibillini bent u ± 90 minuten onderweg. Voor de kust kunt u naar Senigallia (± 20 minuten) of naar het mooiste kustgedeelte van Le Marche: de Monte Conero met de plaatsen Portonovo en Sirolo (± 45 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)