Toscane, Umbrië en Le Marche - rondreis

15-daagse rondreis Toscane, Umbrië en Le Marche

rondreis in Toscane, Umbrië en Le Marche - rondreisrondreis in Toscane, Umbrië en Le Marche - rondreisrondreis in Toscane, Umbrië en Le Marche - rondreisrondreis in Toscane, Umbrië en Le Marche - rondreis

Tijdens deze 15-daagse / 14 nachten individuele rondreis Zuid-Toscane, Umbrië en De Marken reist u van een agriturismo ten zuiden van Siena, in de Maremma via een agriturismo in de buurt van Orvieto in Umbrië, naar de binnenlanden van De Marken. Alle drie de agriturismi liggen in een prachtig landschap.

Dag 1-5 » Toscane: Agriturismo Alta Maramma - mooie agriturismo in de Maremma

Agriturismo Alta Maremma ligt in het mooie landschap van de Alta Maremma, te midden van wijn- en olijfboomgaarden, bossen en karakteristieke borghi. U wordt hier ontvangen door vriendelijke Fabio die de agriturismo runt. Het landgoed van 52 ha bestaat voor de helft uit wijngaarden en de andere helft uit olijfbomen en bos.

U kunt de Maremma en kleine borghi in de omgeving verkennen en naar bekende plaatsen als Siena (± 45 minuten); Monteriggioni (± 55 minuten); San Gimignano (± 75 minuten); Montalcino, de plaats van de Brunello wijn (± 45 minuten); Buonconvento (± 45 minuten); Pienza (± 60 minuten) en de Val d’ Orcia (± 60 minuten). Voor de kust kunt u onder andere naar Castiglione della Pescaia (± 50 minuten); het toeristische Marina di Grosseto (± 45 minuten); Alberese in het parco dell’ Uccellina (± 45 minuten); Talamone (± 60 minuten); de Monte Argentario met de plaatsen Porto Santo Stefano en Porto Ercole (± 75 minuten) en het kustgedeelte tussen Follonica (± 50 minuten) en Punta Ala (± 70 minuten).

  • Klik voor meer informatie over Agriturismo Maremma.
  • Voor informatie over en beschikbaarheid van deze rondreis: stuur een e-mail naar Gigi Travel.

Dag 5-10 » Umbrië: Agriturismo Orvieto - mooie, luxe agriturismo in Umbrië, vlakbij Orvieto

Na een kleine 2 uur rijden komt u bij Agriturismo Orvieto, gelegen op een heuveltop in een prachtig Umbrisch landschap, in de omgeving van Orvieto. Er is een weids uitzicht over groene valleien en weides. Op het landgoed van meer dan 250ha zijn onder andere wijngaarden die goed zijn voor de productie van de Orvieto Classico DOC en Umbria Rosso IGT.

U kunt naar onder andere Orvieto (± 25 minuten), Cività di Bagnoregio (± 45 minuten), Todi (± 50 minuten), Perugia (± 60 minuten), Città della Pieve (± 60 minuten), Assisi (± 75 minuten), Montepulciano (± 75 minuten), Gubbio (± 75 minuten), Pienza (± 75 minuten), Arezzo (± 75 minuten), Cortona (± 75 minuten), het meer van Bolsena (± 45 minuten) en het Trasimeense meer (± 75 minuten). Verder ligt de borgo deels in het natuurreservaat Monte Peglia.

  • Klik voor meer informatie over Agriturismo Orvieto.
  • Voor informatie over en beschikbaarheid van deze rondreis: stuur een e-mail naar Gigi Travel.

Dag 10 -15 » Le Marche: Borgo Cisterna - mooie, familiaire agriturismo in de binnenlanden van de Marken

Na ± 3 uur rijden arriveert u bij Borgo Cisterna, een middeleeuwse borgo, omgetoverd tot agriturismo, in een adembenemend mooi landschap. Dit is de keuze geweest van Stefania, Mario en hun 4 kinderen, een gastvrije, hechte, Bolognese familie die in 2002 besloten heeft de stad te verlaten en vol passie een nieuw leven te beginnen.

De agriturismo ligt in het gebied Montefeltro, een gebied met een bijzondere natuur en veel cultuur, op de grens met Toscana, Umbria, Emilia-Romagna en de Republiek San Marino. In de buurt (± 15 minuten) ligt het heuvel- en bergachtige natuurpark Simone en Simoncello en richting zee ligt een glooiend heuvellandschap. Goed te bereiken zijn onder andere Urbania (± 30 minuten), bekend vanwege de keramiek; San Leo (± 30 minuten), een fort op een steile rots; de republiek San Marino (± 35 minuten); het natuurreservaat Passo del Furlo (± 40 minuten); de prachtige stad Urbino (± 45 minuten), een World Heritagesite van UNESCO en Gubbio (± 75 minuten) met een goed bewaard gebleven middeleeuws karakter en vele majolicawinkeltjes. Naar de bekende badplaatsen Rimini, Pesaro of Fano bent u ± 60 minuten onderweg.

  • Klik voor meer informatie over Borgo Cisterna.
  • Voor informatie over en beschikbaarheid van deze rondreis: stuur een e-mail naar Gigi Travel.