Toscane, Umbrië en Lazio - rondreis

15-daagse rondreis Toscane, Umbrië en Lazio

rondreis in Toscane, Umbrië en Lazio - rondreisrondreis in Toscane, Umbrië en Lazio - rondreisrondreis in Toscane, Umbrië en Lazio - rondreisrondreis in Toscane, Umbrië en Lazio - rondreis

Tijdens deze 15-daagse / 14 nachten individuele rondreis door Toscane, Umbrië en Lazio, verblijft u in 3 verschillende regio's van Midden-Italië. De agriturismi zijn gunstig gelegen om bekende plaatsen te kunnen bezoeken en te genieten van de natuur in de omgeving.

Dag 1-6 » Toscane: Fattoria Voltrona - centraal gelegen agriturismo in Toscane

Fattoria Voltrona is een centraal gelegen agriturismo in het prachtige heuvellandschap bij San Gimignano. Fattoria Voltrona is het levenswerk van Sebastiano Leanzo die in 1984 als een van de eersten een agriturismo in Toscane opende. Later is zijn zoon Malcolm de passie voor de passie voor de agriturismo met hem gaan delen. De gasten worden verwelkomd door de dames Daniela en Claudia die er alles aan doen het de gasten naar hun zin te maken. Wijn en olijfolie zijn van eigen productie.

De agriturismo ligt op 4 km van San Gimignano en in het centrum van een ideale driehoek die wordt gevormd door Volterra (± 35 minuten), Siena (± 40 minuten) en Florence (± 60 minuten). Andere interessante plaatsen zijn Monteriggioni (± 25 minuten), Colle Val d’ Elsa (± 15 minuten), Pisa (± 90 minuten) en Lucca (± 90 minuten). Naar diverse kustplaatsen zoals Cecina, Vada en Tirrenia bent u ± 90 minuten onderweg. Voor liefhebbers van paardrijden zijn er in de omgeving van de agriturismo verschillende tochten mogelijk, variërend van 1 tot 9 uur. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 6-10 » Umbrië: Malvarina - agriturismo in Umbrië in de buurt van Assisi

Na ± 2 uur rijden komt u bij Malvarina, een agriturismo in Umbrië in de buurt van Assisi. Claudio Fabrizi was met zijn familie op zoek naar een rustige locatie, om in alle vrede van het betoverende Umbrische landschap te kunnen genieten. Per toeval liep hij in de buurt van Assisi een prachtig stenen huis tegen het lijf, aan de voet van de berg Subasio en op korte afstand van een oude benedictijnenabdij uit de 11e eeuw. Malvarina, is vandaag de dag een traditionele, gezellige en zeer gastvrije agriturismo met een uitzicht op de beneden gelegen vallei dat reikt tot Perugia en Spoleto. Op het landgoed hebben ze olijfbomen, fruitbomen en truffels.

Makkelijk te bereiken zijn onder andere Assisi (± 10 minuten), Spoleto (± 30 minuten), Perugia (± 30 minuten), Gubbio (± 60 minuten), Città di Castello (± 45 minuten), Norcia (± 75 minuten), Todi (± 45 minuten) en Orvieto (± 75 minuten). Malvarina ligt aan de voet van de Subasio berg waardoor de directe omgeving bij uitstek geschikt is voor wandelen, paardrijden en mountainbiking. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 10-15 » Lazio: Poggio Nebbia - agriturismo in het noordwesten van Lazio

Na ± 2 uur en 15 minuten rijden arriveert u bij Poggio Nebbia, een agriturismo in het noordwesten van Lazio, gelegen in een mooi heuvellandschap, aan de voet van het natuurpark Monti della Tolfa en op slechts 8 kilometer van de kust. De vriendelijke eigenaresse Signora Anna wil haar gasten een onvergetelijke vakantie laten beleven tussen natuur, cultuur en de gastronomische tradities waaraan dit gebied rijk is.

Poggio Nebbia ligt ± 75 minuten ten noorden van Roma en op ± 8 km van de kust. De agriturismo is ideaal gelegen om zowel het noorden van Lazio als het zuiden van Toscana te bezoeken. In het noorden van Lazio zijn interessante Etruskische vindplaatsen en Renaissance kunstwerken goed te bereiken zoals Tarquinia (± 15 minuten), Tuscania (± 30 minuten), Viterbo (± 50 minuten), het park van Bomarzo (± 60 minuten), Villa Lante in Bagnaia (± 60 minuten) en het Palazzo Farnese in Caprarola (± 75 minuten). In het zuiden van Toscana kunt u naar het heuvelstadje Capalbio (± 30 minuten), gelegen in een WWF natuurpark in het hart van de Maremma en het schiereiland Monte Argentario (± 45 minuten) met de plaatsen Porto Ercole en Porto Santo Stefano. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)