Passie voor Italië

Roberto & Jeannine
Roberto & Jeannine

Gigi Travel is ontstaan uit onze grote passie voor Italië en onze goede ervaringen in de reiswereld. Naast een studie in dit land hebben we er vele agriturismo-ervaringen opgedaan. De goede contacten die wij daarbij hebben gelegd en de vele vrienden die wij hebben leren kennen, zijn de aanleiding geweest om met veel enthousiasme een reisorganisatie gespecialiseerd in agriturismo in Italië op te zetten.

Wij hebben alle accommodaties vooraf zorgvuldig geselecteerd, bezocht en uitgebreid bekeken. Hierbij is de nadruk gelegd op de inrichting, de omgeving, de faciliteiten, de keuken en natuurlijk de Italiaanse gastvrijheid. Verblijft u tijdens uw vakantie graag in meerdere plaatsen, dan is dat geen probleem. Wij stellen graag een reis samen die aan uw wensen voldoet. Mocht u na het bekijken van onze website net zo enthousiast zijn geworden als wij, dan geven wij u met alle plezier een persoonlijk advies.

Wij wensen u alvast een Buon Viaggio!
Jeannine Seghers en Roberto Joannes

Agriturismo in Italië, het échte Italië

Agriturismo in Italië
Agriturismo in Italië

Gigi Travel is gespecialiseerd in agriturismo in Italië. Kenmerkend voor een agriturismo is dat de hoofdactiviteit landbouw is en toerisme niet de overhand mag krijgen. De kamers en appartementen voor de gasten, meestal in gerestaureerde landhuizen en intern op een prachtig landgoed, zijn vaak in originele staat gelaten. In de meeste gevallen woont de eigenaar ook op het landgoed.

De voortreffelijke keuken bestaat voornamelijk uit biologische producten van het eigen land, waarbij de recepten uit grootmoeders tijd nog steeds worden gebruikt. Bij een aantal agriturismi eet u gezamenlijk met de andere gasten aan een lange tafel. Soms schuift de eigenaar ook aan. In tegenstelling tot het diner, is het ontbijt vaak eenvoudig.

Een vakantie op een agriturismo is meestal een vakantie in een oase van vrede en rust waarbij u letterlijk terugkeert naar "Il tempo della natura" (het ritme van de natuur). Persoonlijkheid en gastvrijheid staan zeer hoog in het vaandel. Op deze manier maakt u pas echt kennis met de Italiaanse cultuur, in een prachtige omgeving temidden van olijfbomen, wijngaarden, bossen of bergen, ver weg van het massatoerisme.

De agriturismo zelf biedt vaak al genoeg mogelijkheden voor vermaak, zoals een zwembad, manege, rondleidingen in de wijnkelders, kookcursussen, mountainbiking en wandelen. Daarnaast zijn cultuur- en kunsthistorische steden makkelijk per auto te bereiken. Hetzelfde geldt voor de kust.