Telefoon: (+31)(0)416 69 66 05
E-mail: info@gigitravel.nl
Website: www.gigitravel.nl

Campanië - rondreis Campanië

10-daagse individuele rondreis door Campanië

Tijdens deze 10-daagse / 9 nachten individuele rondreis door Campanië leert u de regio goed kennen. Het noordelijke gedeelte is goed voor een bezoek aan diverse kunststeden, in het centrale gedeelte verblijft u in de buurt van de bekende Amalfikust en in het zuiden verblijft u in het prachtige, rustige, ongerepte Cilento Nationaal park.

Dag 1-4 » Noordwest-Campanië: Masseria GiòSole - agriturismo ten noorden van Napels

Masseria GiòSole is een agriturismo ten noorden van Napels, van Alessandro en Francesca Pasca. De agriturismo ligt in een vlakte net buiten Capua. De omgeving is rijk aan kunststeden die zich bevinden in een prachtige landelijke omgeving.

Vanuit Capua gaan er regelmatig bussen en treinen naar Napoli. Andere interessante plaatsen zijn o.a. Caserta (± 25 minuten), Pompeï (± 1 uur) en de Vesuvius (± 45 minuten). Maar ook Capua zelf is een interessante plaats met verschillende bezienswaardigheden zoals een kasteel, paleizen en diverse kerken. Enkele kilometers verderop ligt het Etruskisch – Romeinse Santa Maria Capua Vetere met een belangrijk amfitheater en een archeologisch museum.

Dag 4-7 » Midden-Campanië: Astapiana - agriturismo tussen de Golf van Napels en de Amalfikust

Na ± 60 minuten rijden arriveert u bij Astapiana, een agriturismo tussen de Golf van Napels en de Amalfikust. Astapiana is gelegen in de bergen bij Vico Equense, op 400m hoogte en op 15 minuten rijden van de kust. In dit voormalig klooster dat al enkele generaties het eigendom is van de gastvrije familie Giusso, proeft u nog alle sferen van het verleden. U vindt hier absolute rust en heeft een prachtig uitzicht over de berg Vico Alvano, over Capo di Sorrento en over de Golf van Napoli met haar eilanden.

Astapiana ligt op ongeveer 15 minuten rijden van de Golf van Napoli. Positano, de bekende plaats aan de Amalfikust, ligt op ongeveer 30 minuten rijden, evenals Sorrento. Vanuit Castellammare di Stabia (± 20 minuten) vertrekken er boten naar het prachtige eiland Capri. Andere interessante plaatsen om te bezoeken zijn onder andere Napoli (± 45 minuten), Pompeï (± 40 minuten), de Vesuvius (± 50 minuten), Caserta (± 60 minuten) en Paestum (± 90 minuten).

Dag 7-10 » Zuid-Campanië: Domus Indomita - nabij de kust in de Cilento

Na ± 1 uur en 45 minuten rijden komt u bij Domus Indomita, in het historisch centrum van de kustplaats Agropoli, aan de rand van het ongerepte Nationaal Park de Cilento. U wordt hier zeer gastvrij ontvangen door Antonino. Vanaf de verschillende terrassen zijn er prachtige uitzichten, met name tijdens de zonsondergang wanneer duidelijk de contouren te zien zijn van de Golf van Salerno, De Amalfikust en de Cilentokust.

Bij Agropoli begint het vrij rustige en ongerepte Nationaal Park de Cilento. U kunt in de Cilento naar Castellabate (± 30 minuten), Pisciotta (± 75 minuten), Marina di Pisciotta, Palinuro (± 60 minuten) en Marina di Camerota. Vanuit Agropoli vertrekken er boten naar de Cilentokust, de Amalfikust en Capri. Verder kunt u naar Paestum (± 25 minuten), Velia (± 40 minuten), de Vesuvius (± 75 minuten), Pompeï (± 75 minuten), Napoli (± 90 minuten) en het grootste kartuizerklooster van Italië: la Certosa di Padula (± 90 minuten ). De dichtstbij gelegen plaats aan de Amalfikust is Vietri sul Mare (± 70 minuten).

Prezzi

Prijzen van deze rondreis Campanië zijn afhankelijk van de periode en het aantal personen. Om een indicatie te geven: ze kunnen variëren tussen ± € 414,00 en ± € 507,00 per persoon, op basis van 2 personen, op basis van overnachting en ontbijt. Wij zijn hierbij uitgegaan van de standaard kamers. De prijzen zijn exclusief vlucht en exclusief autohuur.

Om u een vrijblijvende offerte te kunnen sturen, zouden wij graag willen weten om hoeveel personen en om welke periode het gaat.

Deze rondreis is slechts een suggestie. Wij kunnen de verblijfsduur en / of agriturismi geheel naar uw wens aanpassen en een rondreis op maat voor u samenstellen.