Gnocchi

Santa Margherita Ligure (GE) - Ligurië

Villa GnocchiVilla GnocchiUitzichtVilla GnocchiVilla GnocchiTerras bij een van de kamersVilla GnocchiVilla GnocchiVilla GnocchiVilla GnocchiVilla GnocchiVilla GnocchiVilla GnocchiTerras bij een van de kamersVilla GnocchiVilla GnocchiVilla GnocchiVilla GnocchiVilla GnocchiVilla GnocchiVilla GnocchiEen van de kamersEen van de kamersEen van de kamersEen van de kamersVilla GnocchiVilla GnocchiVilla GnocchiVilla GnocchiUitzichtUitzichtGnocchiGnocchiGnocchiVilla GnocchiOmgeving: San FruttuosoOmgeving: PortofinoLaatse stuk vanaf hoofdwegLaatse stuk vanaf hoofdweg


”Bij aankomst schrokken we even van de steile weg naar beneden, maar bij nader inzien was het goed te doen. De verrassing was groot toen we terecht kwamen in een prachtige villa met een mooie kamer inclusief klein balkon. Vanaf het balkon keken we uit op het leuke plaatsje Santa Margherita.”

Gnocchi - la storia

Agriturismo Gnocchi steekt als een balkon uit over Santa Margherita Ligure, met een prachtig panorama: aan de ene kant kijkt u uit over de azuurblauwe Golf van Tigullio en aan de andere kant ziet u de berg van Portofino.

Roberto Gnocchi, doctor in de landbouw, heeft het geluk gehad om op zijn 3 ha landgoed met voornamelijk olijfbomen en groente, een agriturismo te kunnen realiseren. Hij zorgt goed voor zijn gasten. De agriturismo bevindt zich op één van de terrassen die kenmerkend zijn voor Liguria.

De agriturismo is geschikt voor mensen die niet van absolute rust houden, maar van de gezelligheid van een levendige badplaats en die graag in de buurt van de kust willen zitten. De laatste ± 300m vanaf de hoofdweg naar Gnocchi is een heel smal pad door het terrasvormige landgoed.

La cucina

Bij Gnocchi zelf is geen restaurant, echter op ± 15 à 20 minuten lopen zijn 3 restaurants en een pizzeria. Vanaf de agriturismo loopt een pad naar Santa Margherita Ligure en aan het einde van het pad is restaurant L' Insolita Zuppa een aanrader.

Verder kent Roberto de omgeving uitstekend en voorziet u graag van een goed advies.

Escursioni

Allereerst is er op ± 3,5 km het centrum van Santa Margherita Ligure, gelegen tussen Rapallo en Portofino. Dit is een zeer schitterend en chic gedeelte van de Ligurische kust, dat grotendeels in beslag is genomen door de jetset. Santa Margherita wordt gekenmerkt door een boulevard en een haven waarin u de mooiste jachten kunt bewonderen. Vanaf de agriturismo kunt u over een pad in 20 minuten te voet de kust bereiken.

Vanuit Portofino (± 15 minuten) kunt u per boot of wandelend een bezoek brengen aan de benedictijnenabdij San Fruttuoso di Capodimonte. Deze is prachtig gelegen aan de voet van het nationale park Monte di Portofino. Andere plaatsen om te bezoeken zijn onder andere de hoofdstad Genova (± 30 minuten), Chiavari (± 20 minuten), Sestri Levante (± 30 minuten) en de Cinque Terre (± 60 minuten). Vanuit Santa Margherita gaan er een paar keer per week ook boten langs de Ligurische kust naar de Cinque Terre (± 2 uur varen). Ook Pisa en Lucca in Toscana zijn goed te bereiken (± 90 minuten).

De stranden bij Santa Margherita zijn vrijwel allemaal kiezelstranden. Het dichtstbijzijnde strand is op ± 3,5 km bij het centrum van Santa Margherita. Andere stranden zijn er richting Portofino. Het enige strand dat natuurzand heeft, is het zeer exclusieve strand bij Paraggi, de baai net voor Portofino (± 6 km).

Attività

  • Zwembad (5x15m).
  • Strand in de nabijheid.
  • Wandelen.
  • Internet: er is wifi.

”Een prima locatie, zeker na een wat fysiek intensiever programma in Toscane, om tot rust te komen. Het zwembad leende zich daar uitstekend voor, net als de kust van Santa Margherita. We zijn regelmatig met de bus (goedkoop en reed ook nog eens op tijd) naar Santa Margherita geweest om te ontspannen, winkelen en te eten. Dit is voor ons een locatie om naar terug te keren!”