Passie voor Italië

Roberto & Jeannine
Roberto & Jeannine

Gigi Travel is in 2002 ontstaan uit onze grote passie voor Italië en onze goede ervaringen in de reiswereld. Naast een studie in dit land hebben we er vele agriturismo-ervaringen opgedaan. De goede contacten die wij daarbij hebben gelegd en de vele vrienden die wij hebben leren kennen, zijn de aanleiding geweest om met veel enthousiasme een reisorganisatie gespecialiseerd in agriturismo in Italië op te zetten. Later hebben wij het aanbod uitgebreid met albergo diffuso’s en andere kleinschalige accommodaties in Italië.

Wij hebben alle accommodaties vooraf zorgvuldig geselecteerd, bezocht en uitgebreid bekeken. Hierbij is de nadruk gelegd op de kleinschaligheid, inrichting, de omgeving, de faciliteiten, de keuken en natuurlijk de Italiaanse gastvrijheid. Verblijft u tijdens uw vakantie graag in meerdere plaatsen, dan is dat geen probleem. Wij stellen graag een reis samen die aan uw wensen voldoet. Mocht u na het bekijken van onze website net zo enthousiast zijn geworden als wij, dan geven wij u met alle plezier een persoonlijk advies.

Wij wensen u alvast een Buon Viaggio! Jeannine en Roberto

 Het echte Italië

Wij zijn gespecialiseerd in agriturismo’s, albergo diffuso’s en andere kleinschalige accommodaties in Italië. Charme en slow zijn de sleutelwoorden voor de accommodaties die wij aanbieden en kenmerkend is de kleinschaligheid.

 Agriturismo in Italië

Agriturismo in Italië
Agriturismo in Italië

Bij een agriturismo is de hoofdactiviteit landbouw en mag toerisme niet de overhand krijgen. De kamers en appartementen voor de gasten, meestal in gerestaureerde landhuizen en intern op een prachtig landgoed, zijn vaak in originele staat gelaten. In de meeste gevallen woont de eigenaar ook op het landgoed. De voortreffelijke keuken bestaat voornamelijk uit biologische producten van het eigen land, waarbij de recepten uit grootmoeders tijd nog steeds worden gebruikt. Bij enkele agriturismi eet u nog gezamenlijk met de andere gasten aan een lange tafel. Soms schuift de eigenaar ook aan. In tegenstelling tot het diner, is het ontbijt vaak eenvoudig. Een vakantie op een agriturismo is meestal een vakantie in een oase van vrede en rust waarbij u letterlijk terugkeert naar "Il tempo della natura" (het ritme van de natuur). Persoonlijkheid en gastvrijheid staan zeer hoog in het vaandel. Op deze manier maakt u pas echt kennis met de Italiaanse cultuur, in een prachtige omgeving te midden van olijfbomen, wijngaarden, bossen of bergen, ver weg van het massatoerisme. De agriturismo zelf biedt vaak al genoeg mogelijkheden voor vermaak, zoals een zwembad, manege, rondleidingen in de wijnkelders, kookcursussen, mountainbiken en wandelen. Daarnaast zijn cultuur- en kunsthistorische steden makkelijk per auto te bereiken. Hetzelfde geldt voor de kust.

 Albergo Diffuso in Italië

Een albergo diffuso is een verspreid hotel: de kamers en / of appartementen liggen verspreid over een dorpje of stadje. U verblijft in dezelfde soort woningen als de locals en maakt dus deel uit van dezelfde community, een authentieke ervaring! U bent geen toerist, maar een tijdelijke inwoner van het dorp. Meestal zijn er één of meerdere restaurants, bars en een kruidenierswinkeltje op loopafstand. Door het openen van een Albergo Diffuso, wordt in het dorpje of stadje vaak nieuw leven geblazen.