Agriturismo Assisi

Assisi (PG) - Umbrië

Agriturismo AssisiRestaurantEen van de kamersZwembadZwembadMamma MariaClaudioDe stafAgriturismo AssisiAgriturismo AssisiTrekking in de omgevingRestaurantRestaurantRestaurantPizzaLa cuocaLa cuocaLa cuocaRestaurantOlijfolieOlijfolieRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantEigen productenEigen productenDe stafKookcursusKookcursusKookcursusKookcursusKookcursus


”Zeven autominuten van het heerlijke stadje Assisi een even heerlijke agriturismo. Misschien wel een van de prettigste die we kennen. Het is geen chique tent, niet alles is even nieuw maar wij voelden er ons helemaal thuis in Italië.”

Agriturismo Assisi - la storia

De agriturismo ligt op slechts 10 minuten rijden van Assisi. De eigenaar Claudio was met zijn familie op zoek naar een rustige locatie, om in alle vrede van het betoverende Umbrische landschap te kunnen genieten.

Per toeval liep hij in de buurt van Assisi een prachtig stenen huis tegen het lijf, aan de voet van de berg Subasio en op korte afstand van een oude benedictijnenabdij uit de 11e eeuw. Het is vandaag de dag een traditionele, gezellige en zeer gastvrije agriturismo met een uitzicht op de beneden gelegen vallei dat reikt tot Perugia en Spoleto.


Op het landgoed hebben ze olijfbomen, fruitbomen en truffels.

La cucina

Tijdens uw verblijf, mag u het diner zeker niet missen! De oude wijnkelder is ongebouwd tot restaurant met een grote open haard, waarin de gasten in een openhartige, familiaire sfeer de traditionele Umbrische gerechten kunnen proeven. Er worden voortreffelijke gerechten bereid hoe ze bereid moeten worden: volgens de oude recepten en met de zuivere producten van eigen land. De gasten eten gezamenlijk aan één tafel.

Er komen veel producten van het eigen land zoals ham, salami, pecorino, ricotta en groenten. Andere producten die u zeker moet proeven is huisgemaakte jam, de honing en niet te vergeten, de heerlijke olijfolie Extra Vergine d’ Oliva.

Escursioni

De agriturismo is een centraal uitgangspunt om Umbria te leren kennen. Makkelijk te bereiken zijn onder andere Assisi (± 10 minuten), Spoleto (± 30 minuten), Perugia (± 30 minuten), Gubbio (± 60 minuten), Città di Castello (± 45 minuten), Norcia (± 75 minuten), Todi (± 45 minuten) en Orvieto (± 75 minuten).

Malvarina ligt aan de voet van de Subasio berg waardoor de directe omgeving bij uitstek geschikt is voor wandelen, paardrijden en mountainbiking.

Attività

  • Zwembad (6x11m).
  • Mountainbiking en wandelen (georganiseerd vanuit Malvarina).
  • Excursies.
  • Kookcursussen.
  • In de buurt: manege (± 10 minuten rijden).
  • Internet: op een aantal plaatsen is wifi en er is een internetpoint.

”We hebben genoten van de rust, de mooie plek en de heerlijke maaltijden. Het restaurant ligt zeer romantisch en regelmatig hoor je een liefelijk kerk-klokkenspel. Jeannine heel veel dank voor de goede zorgen, het was weer fantastisch!”

123movies