Authentiek Sicilië - rondreis Sicilië

15-daagse individuele rondreis door Sicilië

rondreis in Authentiek Sicilië - rondreis Siciliërondreis in Authentiek Sicilië - rondreis Siciliërondreis in Authentiek Sicilië - rondreis Siciliërondreis in Authentiek Sicilië - rondreis Sicilië

Deze 15-daagse / 14 nachten individuele rondreis begint in het westen van Sicilië, bekend vanwege onder andere de zoutwinning in de buurt van Trapani. Vervolgens gaat u via de prachtige binnenlanden naar de oostkust in de buurt Siracusa.

Dag 1-4 » West-Sicilië: Baglio Fontanasalsa - agriturismo in de buurt van Trapani

Baglio Fontanasalsa is een agriturismo in de buurt van Trapani, in het westen van Sicilië, temidden van olijfboomgaarden en in de buurt van de Middellandse zee en de berg Erice. U wordt hier hartelijk ontvangen door de zeer gastvrije Colette die er werkelijk alles aan doet om de gasten een aangenaam verblijf te laten hebben. Op het landgoed van 66 ha staan hoofdzakelijk olijfbomen die goed zijn voor de productie van voortreffelijke olijfoliën. De eigenaresse heeft hier dan ook al verschillende prijzen mee gewonnen.

Voor zowel natuur- als cultuurliefhebbers zijn er vanaf de agriturismo vele uitstapjes te maken zoals het zamdstrand van Marausa (± 10 minuten); het middeleeuwse stadje Erice (± 20 minuten) dat op een bijna 800m kale kalkrots ligt en neerkijkt op zee; Trapani waar de zout-, wijn- en tonijnhandel zeer belangrijk is (± 20 minuten); Marsala, bekend vanwege de wijn en zoutwinning (± 20 minuten); San Vito lo Capo en het natuurpark Zingaro (± 60 minuten); het natuurreservaat Stagnone met het eiland Mozia (± 20 minuten); de archeologische opgravingen bij Segesta (± 45 minuten); de archeologische opgravingen bij Selinunte (± 60 minuten) en Palermo (± 60 minuten). Vanuit Trapani vertrekken er ook boten naar de Egadische eilanden. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 4-7 » Noordwest-Sicilië: Casale del Principe - agriturismo ten zuiden van Palermo

Na ± 75 minuten rijden komt u bij Casale del Principe, een agriturismo ten zuiden van Palermo in de Jato vallei, een vallei vol met prachtige kleuren, geuren en landschappen. Op de achtergrond ziet u een decor van een typisch 19e-eeuws Siciliaans landschap met bergen. U wordt hier gastvrij ontvangen door de familie Rizzo.

De directe omgeving van de agriturismo is bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers die van wandelen, trekking of mountainbiking houden. Ook vele interessante plaatsen zijn makkelijk te bereiken, zoals Palermo (± 40 minuten), Monreale (± 30 minuten) en Corleone (± 45 minuten). De dichtstbijzijnde badplaats is Balestrate. Hier vindt u een zandstrand, maar verderop zijn ook verschillende kiezelstranden. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 7-11 » Midden-Sicilië: Bannata - agriturismo in de binnenlanden van Sicilië, in de buurt van Enna

Na ± 1 uur en 45 minuten rijden komt u Bannata, een agriturismo in de binnenlanden van Sicilië, in de buurt van Enna. Temidden van pijnbomen, populieren en eucalyptussen, staat dit typisch Siciliaanse landhuis uit het begin van de 19e eeuw. Het is een zeer sfeervolle, warme en authentieke locatie. De agriturismo wordt beschermd door de rotsen van de berg Bannata Restivo. U wordt hier ontvangen door de eigenaresse Maria Antoinetta Bruno of een van haar medewerkers, want Maria Antoinetta woont zelf niet op de agriturismo, maar probeert wel dagelijks even aanwezig te zijn. Op het biologisch bebouwde landgoed staan tarwe, gerst, haver, groenten en fruitbomen.

De agriturismo ligt in de buurt (± 20 minuten) van belangrijke mythologische en archeologische plaatsen, zoals Piazza Armerina met in de nabijheid de Romeinse villa Casale met mozaïeken; de opgraving van Morgantina; de opgravingen van Rossomanno en het meer van Perdusa. Het is ook mogelijk een aantal plaatsen per paard te bereiken. Andere plaatsen die u kunt bezoeken zijn Enna (± 30 minuten), Catania (± 60 minuten), Cefalu (± 75 minuten), Palermo (± 90 minuten) en Agrigento (± 90 minuten). Ook voor liefhebbers van mountainbiking en trekking zijn er diverse mogelijkheden in de directe omgeving. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 11-15 » Oost-Sicilië: Case Damma - agriturismo in de buurt van Siracusa

Na ± 90 minuten rijden komt u bij Case Damma, een agriturismo in de buurt van Siracusa. Deze klassieke Italiaanse masseria uit 1400 ligt op slechts 9 km van Siracusa en in de buurt van prachtige stranden. U wordt hier gastvrij ontvangen door Signora Chimirri die samen met haar familie altijd voor de gasten klaar staat.

De agriturismo ligt op slechts 9 km van Siracusa en binnen 30 minuten kunt u prachtige kiezel-, rots- en zandstranden bereiken. Verder liggen er in de omgeving de prachtige natuurreservaten van Vendicari en van Cavagrande di Cassibile en de Necropolis van Pantalica. Andere interessante plaatsen zijn eveneens makkelijk te bereiken, waaronder Noto (± 30 minuten), Modica (± 75 minuten), Ragusa (± 1,5 uur), Catania (± 1 uur), Taormina (± 1,5 uur) en Nicolosi, de “poort” naar de Etna (± 75 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)