Torre del Cornone

Fontecchio (AQ) - Abruzzen

FontecchioGemeenschappelijk terrasKamer BiforaFontecchioOmgevingKamer TorricinaKamer TorricinaFontecchioTorre del CornoneKamer TarocchiKamer ToriccinaGemeenschappelijk terrasGemeenschappelijk terrasGemeenschappelijk terrasTorre del CornoneWijnkelderWijnkelderTorre del CornoneTorre del CornoneTorre del CornoneTorre del CornoneTorre del CornoneCasa Sotto l' ArcoEen van de uitzichtenOmgevingApe met op de achtegrond FontecchioFontecchioFontecchioOmgevingHiken in de omgevingOmgeving: CalascioOmgeving: Pagliare e Sirente


”Een week was eigenlijk te kort om alles te kunnen doen en zien wat we zouden willen. We hebben veel plaatsjes bekeken, mooie wandeltochten gemaakt en we zijn nog een dagje naar de Trabocchi kust geweest. Maar we hebben soms ook uren relaxed met een boek in de tuin met uitzicht op de bergen, heerlijk, hier kom je echt tot rust!”

Torre del Cornone - la storia

Binnen de oude stadsmuren van de middeleeuwse borgo Fontecchio ligt Casa della Torre del Cornone. U bent hier te gast tussen de lokale bewoners in een piepklein, rustig plaatsje in het hart van het natuurpark Velino Sirente en in de nabijheid van het nationaal park de Gran Sasso. Dit is het echte, authentieke Abruzzo! Bijzonder is de prachtige 14-eeuwse fontein van Fontecchio.

U wordt hier ontvangen door de vriendelijke Alessio di Giulio. Alessio woonde voorheen Rome, maar had een Abruzzese opa en zijn vader vertelde altijd vele verhalen over het traditionele Abruzzo. Alessio is altijd een groot natuurliefhebber geweest en toen hij eind jaren '80 als verantwoordelijke voor het WWF een bijeenkomst in het voormalig klooster van San Francesco in Fontecchio had, is hij op slag verliefd geraakt op de borgo en omgeving. Hij heeft er enkele huizen rondom de uitkijktoren gekocht, ze in stijl laten renoveren en vanaf 2005 ontvangt hij hier met veel passie zijn gasten.

La cucina

Er zijn 2 restaurants op loopafstand: Trattoria Rio (± 10 minuten te voet) en Ristorante il Sirente in het voormalig klooster van San Francesco (± 15 minuten te voet). Verder zijn er in dorpjes in de buurt diverse restaurants waarvan Alessio de volgende zeer kan aanbevelen:  Il Borgo dei Fumari in Prata d' Ansidonia (± 20 minuten rijden), Rinascimento in San Demetrio (± 15 minuten rijden) en Sapori di Campagna in Ofena (± 40 minuten rijden).

In Fontecchio is een bar waar u voor het ontbijt terecht kunt. Verder zijn er een kruidenierswinkel en een apotheek.

Escursioni

De agriturismo ligt in het natuurpark Velino Sirente. In de buurt liggen de Grotte di Stiffe (± 15 minuten) en het Lago di Sinizzo waar het mogelijk is te zwemmen.

Goed bereikbaar zijn onder andere de hoofdstad l’ Aquila (± 30 minuten); Sulmona, bekend vanwege de confetti (± 45 minuten); Cocullo (± 50 minuten); Scanno (± 75 minuten); Chieti, de stad van de cultuur en Romeinse architectuur met amfitheaters, archeologische opgravingen en musea (± 60 minuten); Pescara (± 75 minuten); Rome (± 100 minuten) en de kust (± 75 minuten).

Het Parco Nazionale del Gran Sasso ligt op ± 30 minuten rijden, het Parco Nazionale della Maiella op ± 50 minuten en het Parco Nazionale d’ Abruzzo op ± 90 minuten.

Verder vinden er in de omgeving vele traditionele dorpsfeesten plaats en is het ook altijd leuk om één van de markten te bezoeken.

Luchthavens zijn bijvoorbeeld bij Pescara (± 75 minuten) en Rome (± 1 uur en 45 minuten).

Attività

  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Excursies per lokale trein + fiets.
  • In de omgeving: tochten per paard.
  • In de omgeving: skiën.
  • Internet: er is op dit moment geen wifi.

”Echt authentiek en je zit hier midden tussen de locals. Wij voelden ons meteen thuis!”