Borgo Ligure

Borgomaro (IM) - Ligurië

Borgo LigureBorgo LigureBorgo LigureBorgo LigureBorgo LigureBorgo LigureKamer 2Kamer 5Borgo LigureBorgo LigureCasa MadreCasa MadreBorgo LigureBorgo LigureBorgo LigureCasa MadreCasa del BorgoCasa del BorgoBorgo LigureBorgo LigureBorgo LigureBorgo LigureKamer 5Kamer 3Kamer 12Kamer 15Kamer 13Kamer 16Kamer 1Borgo LigureBorgo LigureBorgo LigureBorgo LigureBorgo LigureBorgo LigureBorgo LigureBorgo LigurePiera, Claudio en ElenaBorgomaroBorgomaroBorgomaroBorgomaroBorgomaro


”Deze albergo diffuso ligt in het achterland van Imperia en wat wij zo fijn vonden, is dat het hier een stuk minder toeristisch is dan aan de kust. De natuur is mooi met veel olijfbomen. Het is een heerlijke locatie, het ontbijt is uitgebreid en het terras en de tuin zijn goed onderhouden.”

 Borgo Ligure - la storia

Deze mooie Albergo Diffuso Borgo Ligure ligt in de Val di Maro, tussen de bergen en de zee. Het is een Albergo Diffuso: unieke en karakteristieke kamers en suites in het piepkleine en mooi gelegen plaatsje Borgomaro, waar u tussen de lokale bevolking kunt genieten van het Ligurische leven.

De eigenaren Claudio en Piera en hun dochter Elena hebben drie huizen van oma die verspreid over het dorpje liggen, volledig laten renoveren en sinds 2012 de deuren geopend voor hun gasten. Deze vriendelijke familie wil de gasten graag mee laten genieten van het relaxte leven, de rust, de landelijke omgeving, de goede lokale producten, de lekkere restaurants in de buurt, de mooie plaatsjes in de omgeving en de Alpi Ligure en Marittime. Kortom: genieten van het goede leven!

 La Cucina

De eigenaren selecteren voor het ontbijt verse producten van locale producenten. Van 12.30 tot 15.00 uur is het mogelijk à-la-carte te lunchen. Verder wordt er in de middag vaak koffie en thee geserveerd.

Voor het diner geven ze u graag een goed advies voor restaurants in de omgeving. Op ± 50 meter afstand zijn een restaurant en een goede pizzeria, op ± 200 meter is nog een ander restaurant en op ± 2 km zijn nog 2 restaurants.

 Escursioni

Borgomaro is de centrale plaats aan de voet van de Maro Vallei. Het telt 300 inwoners en de hele gemeente telt ongeveer 900 inwoners. Het gebied staat bekend om de olijfolie die afkomstig is uit de Taggiasca-olijf. Met name in de zomer zijn er in de verschillende dorpjes vele traditionele volkfeesten. In de directe omgeving zijn vele wandel- en fietsroutes.

Verder is deze borgo een goed uitgangspunt om vele plaatsen aan de Ligurische kust te bezoeken, zoals Imperia (± 25 minuten), Diano Marina (± 30 minuten), San Bartolomeo en Cervo (± 35 minuten), Andora (± 40 minuten), Laigueglia (± 45 minuten), Alassio (± 50 minuten), Albenga (± 50 minuten), San Lorenzo al Mare (± 35 minuten), Santo Stefano al Mare (± 45 minuten), Riva Ligure (± 45 minuten), Bussana (± 55 minuten), San Remo (± 60 minuten), Ospedaletti (± 60 minuten), Bordighera (± 60 minuten), Vallecrosia, Camporosso Mare (± 60 minuten) en Ventimiglia (± 60 minuten).

In de omgeving zijn leuke plaatsjes en mooie valleien, zoals Pieve di Teco (± 20 minuten); Taggia (± 50 minuten); de Val Nervia met als bekendste plaats Dolceacqua (± 70 minuten) en de Valle Impero tussen de kust en de regio Piemonte. De regiohoofdstad Genova ligt op ± 100 minuten rijden. Verder kunnen er mooie dagtochten gemaakt worden naar de Côte d’ Azur met de bekende plaatsen Nice (± 90 minuten) en Monaco (± 75 minuten) in Frankrijk.

Attività

  • Zwembad (van 1,92m bij het smalste gedeelte tot 5,68m bij het breedste gedeelte x 12,81m) 
  • Wandelen, trekking en mountainbiken.
  • Verhuur van electrische fietsen.
  • Massages en yoga.
  • Excursies.
  •  Internet: er is een internetpoint en wifi.

”De eigenaren zijn zeer behulpzaam, ze gaven ons ook veel informatie over de wandelroutes in de omgeving; je raakt niet uitgewandeld in dat gebied! Onze kamer in Casa del Borgo was perfect. Elke avond hebben we genoten van de lokale keuken in een van de restaurantjes die de eigenaren ons adviseerden. Jeannine, bedankt voor het regelen van deze onvergetelijke trip!”