Masseria Santa Lucia

Agnone (IS) - Molise

Masseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaKamer ViolaKamer ViolaCasa ValentinaCasa CelesteCasa NicolaCasa AlessandraMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa Lucia


”De gastvrijheid, de rust, het heerlijke eten, het mooie gebied……… de agriturismo en de regio Molise hebben ons hart gestolen!”

Masseria Santa Lucia - la storia

In de groene heuvels van Molise ligt Masseria Santa Lucia, langs een oude “tratturo”, een eeuwenoud pad waarlangs de herders met hun kudden in het voorjaar de bergen introkken van Puglia naar Abruzzo en in het najaar weer terug kwamen. U kijkt uit over de heuvels en in de verte ziet u Agnone op één van de heuveltoppen liggen.

Masseria Santa Lucia is een karakteristieke, authentieke agriturismo in een mooi, onbekend stukje Italia, waar u zeer gastvrij wordt ontvangen door de eigenaren Decio en Emma, hun zoon Nicola en hun dochter Valentina.

Het omringde landgoed is goed voor de productie van onder andere wijn en olijfolie.

La cucina

Signora Emma bereidt in de Taverne overheerlijke, typische lokale gerechten. Ze heeft een echte passie voor koken! U eet in een zeer familiaire omgeving, samen met de eigenaren en de andere gasten aan één tafel. Een zelfgeproduceerde wijn mag uiteraard niet ontbreken tijdens u diner.

Escursioni

De agriturismo ligt in de buurt van Agnone (± 15 minuten), dat bekend is vanwege het klokkenmuseum. Verder kunt u een bezoek brengen aan de inheemse en Romeinse resten bij Pietrabbondante (± 25 minuten) en Sepino (± 90 minuten); de bescheiden Romeinse kathedralen bij Termoli (± 75 minuten) en bij Larino (± 90 minuten); de op 700m gelegen hoofdstad Campobasso (± 75 minuten) en de ruïnes van de belangrijke abdij van San Vincenzo al Volturno (± 75 minuten).

Ook kleine plaatsjes in de buurt zijn een bezoek waard zoals het op 1421m hoogte gelegen Capracotta (± 25 minuten) dat in winter een skistation is en vanwaar u een uitzicht heeft over de prachtige natuur van de Prato Gentile; Pescopennataro (± 20 minuten), gelegen tegen een rots met prachtige uitzichten over de Sangro vallei en Castelverrino (± 25 minuten), één van de kleinste dorpjes in Molise.

Verder kunt u wandelen over de bekendste tratturi van Velano en van Lucera en in de bossen van Collemeluccio en Montedimezzo die onder UNESCO vallen. De bekendste plaatsen van de tratturo zijn Isernia (± 45 minuten), Saepinum (± 90 minuten), Rionero en Boiano. Naar diverse kustplaatsen bent u ± 60 – 75 minuten onderweg. De bekendste zijn Termoli en Vasto in de regio Abruzzo (± 75 minuten). Vanuit Termoli kunt u met de boot naar de Tremiti eilanden.

Attività

  • Zwembad.
  • Wandelen en mountainbiking.
  • Tafeltennis.
  • Kleine speeltuin.
  • Kookcursussen.
  • In de buurt: manege en tennisbaan.
  • Internet: er is wifi.