Castello Monferrato

Gabiano Monferrato (AL) - Piemonte

Castello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoAppartement FogliaCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoSuite MeridianaSuite MeridianaJunior Suite AcetaiaSuite Tre OroligiMelogranoAppartement CalesseSuite CavalcataCastello di GabianoCastello MonferratoRestaurantCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello MonferratoCastello Monferrato


”Een heerlijke plek, alles klopte, een ruime, mooie suite met een moderne, grote badkamer, het zwembad met uitzicht op het kasteel, heerlijke wijnen en een interessante rondleiding door de wijnkelders, een top restaurant en misschien het allerbelangrijkste: het hartelijke ontvangst! Ook voor onze kinderen was dit een unieke ervaring!”

 Castello Monferrato - la storia

Castello Monferrato ligt op ongeveer 300m hoogte op de top van een heuvel, aan de voet van de Alpen en wordt omgeven door de wijngaarden van de Monferrato.

De oorsprong van Castello Monferrato dateert uit de 8e eeuw. Het kasteel heeft altijd een belangrijke strategische en economische positie gehad en is van tijd tot tijd theater geweest van strijd en oorlog. Vandaag de dag zijn de oude winkels, paleizen en de Casa di Caccia, het jachthuis, volledig gerenoveerd en heeft de laatste markies van Gabiano samen met zijn vrouw, de deuren geopend voor de gasten. U wordt hartelijk ontvangen door de gastvrije medewerkers, die hun best doen het de gasten naar hun zin te maken.

Het kasteel wordt omgeven door een landgoed van 260 hectare waarvan 5 hectare park en 20 hectare wijngaarden. Castello Monferrato is bekend vanwege de kwaliteit en de uniekheid van haar wijnen waaronder de Gabiano D.O.C. “A Matilde Giustiani”. Deze wijn wordt gemaakt van de beste Barberadruiven, afkomstig van een wijngaard die de prinses waar de wijn naar vernoemd is, ooit heeft laten aanleggen. Uniek is ook het doolhof in het hart van het park, het is een historisch monument.

 La cucina

In het restaurant 3 Orologi maakt de kokkin Angela met passie seizoensgebonden gerechten. Haar dag begint in de tuin van het kasteel waar ze biologische groenten en kruiden plukt. Voor vlees en andere ingrediënten geeft ze prioriteit aan “Chilometro zero”, hetgeen betekent dat de producten uit de buurt komen. Enkele van Angela’s specialiteiten zijn verse, huisgemaakte pasta’s en in het truffelseizoen gerechten met witte truffel. Uiteraard mag een wijn van eigen productie niet ontbreken tijdens het diner.

Het restaurant is op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag geopend en voor kleine groepen op aanvraag af en toe op andere dagen. In de zomer kunt u op het buitenterras eten met een prachtig uitzicht over de Monferrato heuvels. Er komen ook graag Italianen uit de omgeving en er is plaats voor ongeveer 60 personen.

Verder adviseren ze u graag over goede restaurants in de buurt. Een aanrader is de typische Italiaanse Trattoria dei Cacciatori (± 5 minuten rijden), een eenvoudige Trattoria waar heerlijke gerechten geserveerd worden en waar altijd veel Italianen komen.

In de wijnshop is het mogelijk een wijnproeverij te doen met als decor de wijngaarden en u kunt ook een rondleiding krijgen door de eeuwenoude wijnkelders onder het kasteel.

 Escursioni

De agriturismo ligt in de Monferrato, een prachtig gebied met een glooiend heuvellandschap met wijngaarden en kleine historische dorpjes. In dit gebied is onder andere Casale Monferrato een bezoek waard, met op het centrale plein de 12e-eeuwse dom en de Torre Civia en in de buurt de San Domenico, het 16e-eeuwse kasteel van de graven van Monferrato, 18e-eeuwse paleizen en een synagoge (± 30 minuten).

Andere plaatsen die een bezoek waard zijn, zijn het Oudromeinse Asti, met een goed bewaard historisch centrum en bekend door de wijn Barbera en de paardenrace de Palio (± 45 minuten); Turijn, een heel elegante en stijlvolle stad met een barok centrum en mooie winkelgalerijen (± 60 minuten); Alba en het kleine pittoreske plaatsje Barolo in het wijngebied le Langhe (± 70 minuten); Acqui Terme, een belangrijk kuuroord met als belangrijkste bezienswaardigheid de romaanse dom uit de 12e eeuw (± 75 minuten); de havenplaats Genova met vele marmeren paleizen en smalle straatjes vol met winkeltjes en kramen (± 90 minuten) en Milaan (± 75 minuten).

Naar de meren het Lago d’ Orta en het Lago Maggiore bent u een kleine 90 minuten onderweg en ook naar de Ligurische kust is het ± 90 minuten rijden.

Luchthavens zijn bijvoorbeeld Turijn (± 45 minuten) , Milaan Malpensa (± 90 minuten) , Milaan Linate (± 1 uur en 45 minuten), Genova (± 90 minuten) en Bergamo (± 2 uur).

 Attività

  • Zwembad (±17m²x ±4,5m²).
  • Mountainbiking en wandelen.
  • Wijnproeverijen en rondleidingen door de wijngaarden en wijnkelders.
  • Kookcursussen.
  • Massages.
  • Truffels zoeken (vanaf eind september).
  • Internet: er is wifi.

”We hebben een heerlijke tijd gehad. Een prachtige Suite, Tre Orologi, mooie omgeving. We hebben de eerste avond heerlijk gegeten in het restaurant. Dank weer voor de goede service!”