Masseria Santa Lucia

Alessano (LE) - Puglia

Masseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaGarden Classic kamerGarden Classic kamerPergola Classic kamerPergola Classic kamerMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMasseria Santa LuciaMassseria Santa LuciaOmgevingOmgevingProductenProductenProductenGroentetuinProductenProductenProducten


”Bij Masseria Santa Lucia is de eigenaresse werkelijk heel erg vriendelijk. We kregen een grotere kamer dan besteld, ruim en smaakvol ingericht en met een ruime badkamer. Voor het ontbijt was buiten gedekt, perfect. Een prima ontbijt en een heerlijk diner in de avond.”

Masseria Santa Lucia - la storia

In het zuidelijke puntje van de Salento, tegen de helling van een heuvel met een prachtig panoramisch uitzicht, ligt Masseria Santa Lucia. Bij helder weer reikt het uitzicht zelfs tot aan de Albanese kustlijn.

De masseria dateert uit de 15e eeuw en de huidige eigenaren, Danilo en Luciana, hebben het geheel in stijl laten renoveren. Op het landgoed is zelfs nog een grot waarin de resten van een oude olijfmolen te zien zijn.

Danilo en Luciana hadden altijd al een liefde voor natuur, dieren, het buitenleven en niet te vergeten de zon en de zee. Met de opening van de agriturismo hebben zij van hun droom werkelijkheid gemaakt en zij ontvangen de gasten met veel passie en enthousiasme. Groenten, graan, olijfolie en geitenmelk zijn van eigen productie.

La cucina

Danilo heeft altijd al een grote passie voor koken gehad en indien er voldoende gasten zijn, bereidt bijna dagelijks een light buffet, bestaande uit 3 gangen: een antipasto, een tussen- of hoofdgerecht en een dessert of fruit. Als er weinig gasten zijn die blijven dineren, dan maakt hij hetzelfde type diner, maar dan wordt het aan tafel geserveerd.

Danilo bereidt traditionele streekgerechten zoals vers gemaakte pasta's, pucce, pitte en pittule. De biologische ingrediënten komen voornamelijk van het eigen landgoed. Na het dessert moet u zeker ook één van de huisgemaakte likeuren proeven die gemaakt zijn van de aromatische kruiden. Groenten, graan, olijfolie en geitenmelk zijn van eigen productie.

Verder verzorgen ze dagelijks een aperitief met onder andere  heerlijke kazen, vleeswaren, stukjes pizza en focacce.

Escursioni

Masseria Santa Lucia ligt bij één van de mooiste kustgedeeltes van Puglia. In een paar minuten bent u bij de Adriatische Zee met groene heuvels die tot aan de zee lopen en holle rotsen met prachtige grotten. Op slechts 8 km ligt Santa Maria di Leuca, waar de Ionische en de Adriatische Zee samenkomen. De agriturismo ligt net buiten het plaatsje Alessano (± 5 minuten), een kleine schat van barokke architectuur, en aan de voet van de borgo Montesardo.

Mooie plaatsen om te bezoeken zijn de stad Lecce, ook wel het barokke Florence genoemd (± 60 minuten); Gallipoli (± 45 minuten), een prachtig oud stadje met vele kleuren dat op een eilandje ligt dat door middel van een brug met het vasteland is verbonden; Otranto (± 45 minuten) met een middeleeuws oud stadsdeel en een vestingmuur; Santa Cesarea Terme (± 45 minuten); Castro met in de buurt de Grotta Zinzulusa (± 35 minuten); het natuurreservaat le Cesine (± 60 minuten); de oude borgo Ruffano (± 25 minuten); Galatina (± 45 minuten) en een boottocht naar de grotten van Santa Maria di Leuca.

Luchthavens zijn Brindisi (± 90 minuten) en Bari (± 2,5 uur).

Attività

  • Zwembad (4x12m).
  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Excursies.
  • Wijn- en olijfolieproeverijen.
  • Kookcursussen.
  • In de buurt: manege (± 2 km).
  • Internet: er is wifi.

”Echt alles was perfect bij Masseria Santa Lucia. Geweldige mensen, gastvrij, weten echt waar ze mee bezig zijn, en dat eten: zeldzaam, sterrenniveau, we zijn voor altijd verpest.”