Casale del Principe

San Giuseppe Jato (PA) - Sicilië

Casale del PrincipeCasale del PrincipeCasale del PrincipeCasale del PrincipeCasale del PrincipeEen van de standaard kamersEen van de familiekamersJunior SuiteSuite Superior ArteSuite Superior AgrumiSuite Superior PietraSuite Deluxa AcquaSuite Superior StoriaCasale del PrincipeCasale del PrincipeCasale del PrincipeCasale del PrincipeCasale del PrincipeCasale del PrincipeTrap in centraal huisCasale del PrincipeCasale del PrincipeCasale del PrincipeCasale del PrincipeCasale del PrincipeCasale del PrincipeBuitenterras restaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantSpaSpaSpaSpaSpaSpaSpaSpaSpaSpaSpaSpaSpa


”Wat een mooie locatie! De kamer was ruim, schoon en met groot terras. Uitstekende bedden. Personeel is heel vriendelijk, we hebben iedere avond heerlijk gegeten en een rondleiding door de eigenaresse gekregen. Het ontbijt is ruim voldoende, verse jus zelf persen, veel cakes, ham, kaas en ook een eitje is mogelijk. Volgend jaar maar weer, een week is te kort. Dit is tweede keer dat we bij Gigi Travel geboekt hebben en het was weer perfect! En goede service.”

Casale del Principe - la storia

Casale del Principe ligt in de Jato vallei, een vallei vol met prachtige kleuren, geuren en landschappen. Op de achtergrond ziet u een decor van een typisch 19e-eeuws Siciliaans landschap met bergen. U wordt hier gastvrij ontvangen door de familie Rizzo.

De originele kern van de agriturismo is de 16e-eeuwse uitkijktoren. Deze toren werd in de 18e eeuw gebruikt als jezuïeten klooster en later als landhuis van de prinsen van Camporeale. Op het omliggende landgoed staan hoofdzakelijk graan, olijfbomen en bossen.

La cucina

In het restaurant serveren de obers u overheerlijke, traditionele, Siciliaanse gerechten die zijn bereid volgens recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Bij de bereiding wordt gebruik gemaakt van de zuivere en biologische producten van het landgoed waaronder de biologische olijfolie. Specialiteiten zijn onder andere verse pasta’s, typisch Siciliaanse desserts en gerechten op basis van vlees, groenten en kazen.

Vanwege de voortreffelijke keuken, is het restaurant ook populair bij de Italianen. Het restaurant biedt plaats voor maximaal 180 personen. Met name in de maanden mei en juni zijn er vaak op zaterdagavond en zondagmiddag- en avond grote families of groepen vrienden.

Escursioni

De directe omgeving van de agriturismo is bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers die van wandelen, trekking of mountainbiken houden.

Ook vele interessante plaatsen zijn makkelijk te bereiken, zoals Palermo (± 35 minuten); Monreale (± 30 minuten); Corleone (± 45 minuten); de archeologische opgravingen bij Segesta (± 45 minuten); de archeologische opgravingen bij Selinunte (± 60 minuten); het natuurreservaat Stagnone met het eiland Mozia (± 60 minuten), Cefalù (± 75 minuten); de borgo Scopello (± 60 minuten) vanwaar er tevens toegang is tot het natuurreservaat lo Zingaro; Trapani (± 75 minuten) waar de zout-, wijn- en tonijnhandel zeer belangrijk is (± 75 minuten); het middeleeuwse stadje Erice (± 75 minuten) en Agrigento (± 100 minuten).

De dichtstbijzijnde badplaats is Balestrate (± 40 minuten). Hier vindt u een zandstrand, maar verderop zijn ook verschillende kiezelstranden.

De luchthavens zijn Palermo (± 40 minuten), Trapani (± 75 minuten) en Catania (± 2 uur en 45 minuten).

Attività

  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Tochten per paard.
  •  Wellnessruimte met o.a. een whirpool, een sauna, een stoombad, een relax zone, emotional showers en de mogelijkheid tot diverse massages en hotstone massage.
  • Excursies onder begeleiding van een gids naar Palermo, Monreale en de dorpjes in de Jato vallei.
  • Boogschieten, tafeltennis, en jeu de boules.
  • Kleine speeltuin en dieren.
  • Wijn- en olijfolieproeverijen.
  • Kaasproeverijen in de nabijgelegen kaasmakerij.
  • Kook- en keramiekcursussen.
  • Internet: in de gemeenschappelijke ruimte in de buurt van de receptie is wifi.

”Het is hier heerlijk! Fantastisch eerste verblijf.”