Le Marche en Abruzzo - rondreis Marche en Abruzzo

13-daagse rondreis door Le Marche en Abruzzo

rondreis in Le Marche en Abruzzo - rondreis Marche en Abruzzorondreis in Le Marche en Abruzzo - rondreis Marche en Abruzzorondreis in Le Marche en Abruzzo - rondreis Marche en Abruzzorondreis in Le Marche en Abruzzo - rondreis Marche en Abruzzo

Tijdens deze 13-daagse / 12 nachten individuele rondreis door Le Marche en Abruzzo gaat u eerst naar een agriturismo niet ver van de kust in de Marken en vervolgens via de Abruzzese kust naar een agriturismo in de binnenlanden van Abruzzo.

Dag 1-5 » Le Marche: Tenuta San Marcello - moderne agriturismo in de Marken, niet ver van de kust

Tenuta San Marcello is een moderne agriturismo n de Marken, niet ver van de kust. De agriturismo ligt in een prachtig en uniek gebied tussen heuvels en zee, wijngaarden en olijfboomgaarden, tradities en inspiraties, authentieke borghi en torens, kunst en geschiedenis. De Franse Pascale en de Pugliese Massimo hadden op een dag de wens Milaan te verlaten en samen met hun 2 kinderen landelijk te gaan wonen. Massimo wilde graag wijnen gaan produceren, net als zijn opa vroeger. Ze waren zeer gecharmeerd van Le Marche en daar bleek de Lacrima (de traan) di Morro d' Alba vandaan te komen. Ze zijn op zoek gegaan naar het exacte gebied van deze wijn en daar vonden ze in een prachtig heuvellandschap een oud landhuis met hooischuur en stallen. Dat is vandaag de dag de mooie Tenuta San Marcello waar u zeer gastvrij wordt ontvangen op een landgoed van 5000m² waarvan 4ha wijngaard.

De agriturismo is zeer centraal gelegen om le Marche te ontdekken. Mooie plaatsen zijn goed te bereiken, zoals Jesi (± 15 minuten); Ancona (± 30 minuten); Recanati (± 50 minuten); Loreto (± 45 minuten); Macerata (± 50 minuten) en Urbino (± 60 minuten). Wat zeker een bezoek waard is, zijn de Grotte di Frasassi (± 30 minuten) met in de buurt het regionaal park de Gola della Rossa en de termale baden S.Vittre. Naar de Monte Sibillini bent u ± 90 minuten onderweg.
Voor de kust kunt u naar Senigallia (± 20 minuten) of naar het mooiste kustgedeelte van Le Marche: de Monte Conero met de plaatsen Portonovo en Sirolo (± 45 minuten). Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 5-9 » De Abruzzen: Villa Fiore - agriturismo in het noorden van de Abruzzen met uitzicht op de Gran Sasso

Na ± 1,5 uur rijden komt u bij Villa Fiore, een agriturismo in het noorden van de Abruzzen, tussen de zee en de bergen en met uitzicht op de Gran Sasso. De jong en enthousiaste zussen Grazia en Dina hebben al hun energie gestoken in het opzetten van een agriturismo, op het landgoed dat voorheen van oma was en later het bezit van hun vader en oom is geworden. Villa Fiore is een oud, gerenoveerd landhuis op een heuvel tussen de zee en de bergen met uitzicht op de Gran Sasso. Het is een warm en gastvrij familiebedrijf. Grazia en haar moeder staan in de keuken, haar vader en broer werken op het land en Dina helpt onder andere in de bediening. Haar oom heeft achter Villa Grazia een molen waar "farro" wordt geproduceerd. Dit is een speciaal soort graan, gemaakt op dezelfde wijze zoals de Romeinen het vroeger al deden. Met deze "farro" worden producten als pasta gemaakt. Het landgoed omvat 17 ha, bebouwd met fruitbomen, olijven en notenbomen.

Villa Fiore ligt net buiten het plaatsje Torano Nuovo en op slechts ± 15 minuten van de badplaats Alba Adriatica. Verschillende plaatsen zijn goed te bereiken, zoals Civitella del Tronto (± 30 minuten); Atri (± 45 minuten); Pescara (± 60 minuten); Chieti (± 60 minuten) en de hoofdstad L' Aquila (± 75 minuten). Maar ook plaatsen in Le Marche zijn goed te bereiken zoals Ascoli Piceno (± 30 minuten), Loreto (± 60 minuten) en het mooiste kustgedeelte van Le Marche: de Monte Conero met de plaatsen Portonovo en Sirolo (± 75 minuten). Het Parco Nazionale del Gran Sasso ligt op ± 30 minuten rijden en het Parco Nazionale della Maiella op ± 90 minuten. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 9-13 » De Abruzzen: Le Magnolie - centraal gelegen agriturismo in de Abruzzen

Vanaf Villa Fiore is het ± 75 minuten rijden naar Le Magnolie, een centraal gelegen agriturismo in de Abruzzen. Op een heuvel met panoramisch uitzicht, heeft de eigenaar Mario Tortella twee echte, onvervalste landhuizen uit de zeventiende eeuw, geheel in stijl ingericht. Het uitzicht op de bergen omvat de Maiella en de Gran Sasso. Degene die verblijft op Le Magnolie, is niet simpelweg een gast, maar een vriend die zeer welkom is.

Le Magnolie heeft een goede ligging om heel Abruzzo te verkennen: Loreto Aprutino (± 10 minuten); Penne (± 10 minuten); Pescara (± 45 minuten); Chieti (± 45 minuten); Atri (± 45 minuten); Sulmona (± 75 minuten); de hoofdstad L' Aquila (± 1 uur en 45 minuten minuten); Civitella del Tronto (± 90 minuten) en de kust (± 35 minuten). Het Parco Nazionale del Gran Sasso ligt op ± 30 minuten rijden, het Parco Nazionale della Maiella op ± 60 minuten en het Parco Nazionale d’ Abruzzo op iets minder dan 2 uur. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)