Calabrië

 Agriturismo in Calabrië: diepblauwe zeeën en bergen

La bella vita
La bella vita

Calabrië ligt tussen 2 diepblauwe zeeën: de Tyrrheense Zee en de Ionische Zee. Het binnenland is ruw en woest en biedt voor de natuurliefhebbers een paar geweldige gebergten: het Parco Nazionale Aspromonte in het zuiden, het Sila massief in het midden en het Parco Nazionale del Pollino op de grens met Basilicata.

In Calabrië zijn nog veel herinneringen uit het Magna Grecia, het grote Griekse rijk, terug te vinden, onder andere in Locri Epizefri bij Gerace. Byzantijnse herinneringen zijn terug te vinden in Stilo en Rossano. Cosenza, Catanzaro en Reggio Calabria zijn de grotere steden van de regio.

 Vino, olio e la cucina - wijn, olijfolie en de keuken van Calabrië

Rossano
Rossano

Calabrië produceert uitstekende olijfoliën: Lametia D.O.P.en Brutium D.O.P.Ook groente en fruit zijn van zeer goede kwaliteit, waaronder clementines, sinaasappelen, citroenen en aubergines.

Op het gebied van vis hebben ze voornamelijk zwaardvis en op het gebied van vlees is veel lamsvlees en geitenvlees. Enkele D.O.C.-wijnen zijn de Greci di Bianco, Savuto en Lamezia.

 Klimaat van Calabrië

In principe is het mogelijk het hele jaar door naar Zuid-Italia te reizen,maar de beste perioden zijn het voor-en najaar.In de zomer kan de temperatuur oplopen tot boven de 30 °C. De winters zijn zacht met een temperatuur tussen 15 °C en 20 °C.