Emilia - Romagna

 Accommodaties in Emilia - Romagna: één land, twee zielen

Bologna
Bologna

Emilia – Romagna bestaat uit een driehoek die zich uitstrekt richting zee, in het noorden grenzend aan de Po, in het oosten aan de Adriatische zee en in het zuiden aan de Apennijnen. Het is een vrij vlakke regio en dankzij de rivier de Po een zeer vruchtbaar gebied.

Met name een aantal steden zijn zeer de moeite waar om te bezoeken, waaronder Parma, Modena, Bologna, Ferrara en Ravenna. In het zuiden ligt het ministaatje San Marino. De kust bestaat grotendeels uit lange, brede zandstranden. Er zijn een aantal populaire, drukke badplaatsen waaronder Rimini en Riccione. U vindt hier ook een bruisend nachtleven.

 Vino, olio e la cucina - wijn, olijfolie en de keuken van Emilia - Romagna

parmigiano
parmigiano

In Emilia – Romagna zijn grote rijstvelden en er komen enorme hoeveelheden graan vandaan. Het is de regio van de Prosciutto di Parma en andere hammen die een kwaliteitsstempel hebben gekregen. Enkele goede kazen zijn de Parmigiano Reggiano en de Pecorino dell’ Appennino Reggiano. Onder het vlees zien we veel kalfsvlees.

Bekende D.O.C.-wijnen zijn de Lambrusco en de Sangiovese di Romagna.

 Klimaat van Emilia - Romagna

De beste perioden om te reizen zijn de maanden april tot en met eind juni en oktober en november. In de zomer kan de temperatuur hoog oplopen in de steden en aan de kust. Ten noorden van de Po-vlakte heerst er een hooggebergteklimaat.