Albergo Diffuso Cilento

Agropoli (SA) - Campanië

Albergo Diffuso CilentoKamer met zeezicht - DomusAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoDomusDomusClassic kamer - Flower HouseClassic kamer - Flower HouseKamer met zeezicht - Flower HouseKamer met zeezicht - Flower HouseKamer met zeezicht - DomusSuperior kamer met zeezicht - DomusSuperior kamer met zeezicht - DomusJunior Suite - DomusJunior Suite - DomusJunior Suite - DomusAppt. Antica SuiteAppt. Antica SuiteAppt. Casa del FaroAppt. Casa del FaroAppt. Terrazza sul FaroAppt. Terrazza sul FaroAppt. FortinoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso CilentoAlbergo Diffuso Cilento


”Wij werden hartelijk ontvangen door Antonio en wij hadden een prachtige kamer met uitzicht over zee. Ook het stadje was enig met veel leuke eettentjes. Het ontbijt was subliem en wij konden heerlijk zitten in de tuin.”

 Albergo Diffuso Cilento - la storia

Albergo Diffuso Cilento ligt in het historisch centrum van de kustplaats Agropoli, aan de rand van het ongerepte Nationaal Park de Cilento. U wordt hier zeer gastvrij ontvangen door Antonino.

Het idee om een gastenverblijf te maken, is spontaan ontstaan na een renovatie van dit voormalige familiepaleis uit de 18e eeuw. Vanaf de verschillende terrassen zijn er prachtige uitzichten, met name tijdens de zonsondergang wanneer duidelijk de contouren te zien zijn van de Golf van Salerno, De Amalfikust en de Cilentokust.

 La cucina

Op aanvraag worden er traditionele gerechten gekookt waarbij de recepten van oma worden gebruikt waaraan af en toe een moderne draai wordt gegeven. Het restaurant is hoofdzakelijk voor de gasten die er verblijven.

Verder zijn er verschillende restaurants in de buurt, waarvan het dichtstbijzijnde op slechts ± 30m.

 Escursioni

De albergo diffuso ligt in het historisch centrum van de kustplaats Agropoli, waar het landschap bergachtig begint te worden. Hier begint het vrij rustige en ongerepte Nationaal Park de Cilento. Ten zuiden van Agropoli is Castellabate (± 30 minuten) een bezoek waard met als hoog gedeelte een middeleeuws plaatsje met smalle straatjes, vele trapjes en een eeuwenoud kasteel op een 280m hoge berg met uitzicht over de Tyrrheense zee, en als laag gedeelte Santa Maria di Castellabate aan de kust met huizen en zelfs een kerk op het strand. De kust van Castellabate naar Palinuro bestaat uit kliffen. Leuke plaatsjes om te bezoeken die nog zuidelijker zijn gelegen, zijn onder andere het middeleeuwse plaatsje Pisciotta (± 75 minuten) en Marina di Pisciotta, het koninkrijk van de ansjovis; Palinuro (± 60 minuten) dat een bezoek waard is vanwege de mooie grotten, en het levendige Marina di Camerota (± 65 minuten) dat verstopt ligt aan de ingang van het prachtige voorgebergte tussen Capo Grosso en Punta degli Infreschi. Net voor Marina di Camerota begint een van de karteligste kustlijnen van de Cilento met inhammen, rotsspleten en grotten die alleen vanuit de zee toegankelijk zijn. Vanuit Agropoli vertrekken er boten naar de Cilentokust, de Amalfikust en Capri.

Verder kunt u naar Paestum (± 25 minuten), de stad met de best bewaarde Griekse overblijfselen. Te zien zijn de Griekse tempels van Hera, Neptunus en Ceres en het museum. Andere opgravingen die u zou kunnen bezoeken, liggen bij Velia (± 40 minuten). De dichtstbij gelegen plaats aan de schitterende Amalfikust is Vietri sul Mare (± 70 minuten).

Bekendere bezienswaardigheden zijn de Vesuvius (± 75 minuten), Pompeï (± 75 minuten) en Napoli (± 90 minuten). Eveneens een bezoek waard is het grootste kartuizerklooster van Italië: la Certosa di Padula (± 90 minuten) waarvan het grootste gedeelte gedurende de barok werd gebouwd.

Luchthavens zijn Napoli (± 1 uur en 35 minuten), Bari (± 3,5 uur), Rome Ciampino (± 3 uur en 20 minuten), Rome Fiumicino (± 3,5 uur) en Lamezia Terme (± 3 en 40 minuten).

 Attività 

  • De kust op loopafstand.
  • Mountainbiken en hiken.
  • Kookcursussen. 
  • Aan zee: boottochten, snorkelen, duiken, vissen met een lokale visser en vervolgens de vis bereiden.
  • Internet: er is wifi.

”Antonino is de beste gastheer ooit, hij doet dit echt met passie. De locatie is charming, exact zoals op de foto’s. We kunnen niet wachten hier terug te komen.”