Tenuta Gallura

Arzachena (OT) - Sardinië

Tenuta GalluraTenuta GalluraTenuta GalluraTenuta GalluraSuperior kamerSuperior kamerSuperior Comfort kamerSuperior kamerStandaard kamerStandaard kamerSuiteSuiteSuiteWellnessTenuta GalluraTenuta GalluraTenuta GalluraTenuta GalluraTenuta GalluraTenuta GalluraTenuta GalluraTenuta GalluraWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessWellnessTenuta GalluraTenuta GalluraReceptieTenuta GalluraTenuta GalluraTenuta Gallura


”We waren erg gecharmeerd van deze Tenuta. Een mooie kamer, een mooie omgeving, een mooi zwembad en we hebben overheerlijk gegeten! We hebben ook genoten van de avonden op het buitenterras.”

Tenuta Gallura - la storia

Het idee om van Tenuta Gallura een gastenverblijf te maken, komt van de persoonlijke ervaring van de eigenaren die hier opgroeiden. Ooit zeiden hun ouders: "Op een dag, als je groot bent, zul je hier niet meer terugkomen". Niets is minder waar.

Tenuta Gallura ligt in een prachtige, landelijke omgeving, waarin u in elk seizoen andere kleuren, geuren en geluiden beleefd. Het is makkelijk de tenuta te beschrijven. Een weg gaat heuvelopwaarts en komt uit bij een typisch, oud gebouw uit 1840 dat gerenoveerd is. Enkele meters vanaf het mooie plein met bomen, staan afzonderlijke, typische huisjes die tussen het groen van de bomen en beschermd door hun schaduw, rust, vrede en authenticiteit uitstralen. Verder liggen er verborgen achter de vegetatie zeer indrukwekkende "conche": granieten rotsen, een aantal omringd door muren, waar vroeger mensen in woonden. Iets verderop bevinden zich de paardenstallen en vanaf daar beginnen er archeologische routes.

Het is geen verhaal maar werkelijkheid waar de eigenaren van genoten, hun tijd verdelend over het dorp, de stad, hun studie en de relaxte zomervakanties. Zij willen deze werkelijkheid nu graag met hun gasten delen.

Op het 150 ha landgoed staan wijngaarden en koeien. Vlees en wijn zijn dan ook van eigen productie.

La cucina

In een afzonderlijk huis, omringd door de karakteristieke granietrotsen, bevindt zich het restaurant. U kunt hier traditionele, Gallurese gerechten proeven. Goed vlees en goede wijnen van eigen productie zijn gegarandeerd, evenals de verse pasta's die bereid worden volgens de traditionele recepten.

In de periode van 15/07 tot 15/09 is er ongeveer 2 à 3 keer per week rustige live muziek bij het restaurant tot ongeveer middernacht. Mocht u hier niet van houden, dan kunnen wij een kamer wat verder weg van het restaurant aanvragen.

Vanwege de goede keuken, komen er ook locals naar het restaurant. In de vakantiemaand augustus is het daarom aan te raden om minimaal 7 dagen van tevoren te reserveren. Er is zowel een vast menu als een à-la-carte menu.

Verder is er in de zomermaanden een bar bij het zwembad. Deze is dagelijks geopend vanaf 12.00 uur en ze hebben tevens snacks en koude gerechten.

Escursioni

Op ± 15 tot ± 30 minuten rijden liggen diverse plaatsen van de Costa Smeralda: een prachtige kust met helder water en geurend naar de macchia met rozemarijn, lavendel en mirre. De rotsen, het wilde bergland en de tientallen prachtige inhammen maken deze kust tot een zeer aantrekkelijk vakantiebestemming. U kunt naar plaatsen als Porto Cervo, Cannigione, Laconia, Baja Sardinia, Liscia Ruja, La Celvia, Capriccioli, Romazzino, Rena Bianca, Razza di Juncu, Budelli, Spargi Razzoli en Santa Maria.

Andere plaatsen om te bezoeken zijn Arzachena (± 5 minuten), gelegen tussen steile bergen en met in de omgeving belangrijke prehistorische vindplaatsen; San Pantaleo (± 15 minuten); Luogosanto (± 25 minuten) met een reuzengraf "Li Loghi"; Santa Teresa di Gallura (± 45 minuten), gelegen aan een smalle inham op het meest noordelijke schiereiland met in de buurt het prachtige schiereiland Capo Testa; Aggius (± 50 minuten); Tempio Pausania (± 60 minuten), omringd door kurkeikbossen en met typische huizen van graniet en Caprera, een beschermd reservaat waar het huis van Garibaldi te bezichtigen is. Vanuit Palau (± 20 minuten) vertrekken er boten naar Isola Maddalena, het grootste eiland dat behoort tot het Parco Nazionale dell' Arcipelago della Maddalena, een beschermd natuurgebied.

De directe omgeving van de agriturismo is rijk aan een bijzondere archeologische vindplaatsen.

De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Olbia (± 30 minuten) en Alghero (± 2,5 uur).

Attività

  • Zwembad (2,5x9m).
  • Wellnesscentrum met verwarmd zwembad, bubbelbad en stoombaden.
  • Fitness.
  • Manege.
  • Mountainbiking, wandelen en trekking.
  • Excursies.
  • Kookcursussen.
  • Internet: er is wifi.

"Wat een heerlijke plek is dit, je weet de pareltjes wel te vinden!"

soap2day