Terra di Michelangelo

Caprese Michelangelo (AR) - Toscane

Terra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloAppartement MirolagoAppartement MirolagoAppartement MirolagoTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloAppartement GranaioAppartement GranaioAppartement CipressoAppartement OlivoAppartement TorreAppartement TorreAppartement CasinaAppartement CasinaAppartement MirolagoAppartement MirolagoAppartement MirolagoAppartement MirolagoTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloTerra di MichelangeloOmgeving


”We hebben het erg naar onze zin gehad en onze 2 kinderen ook. De gastvrijheid van de eigenaren, de accommodatie, de ligging, de sfeer. Echt een aanrader!

Terra di Michelangelo - la storia

Terra di Michelangelo ligt bij San Polo: een klein, eeuwenoud, landelijk gelegen dorpje in de prachtige Tiber vallei. De familie Bigiarini heet u hier hartelijk welkom.

U wordt hier zeer gastvrij ontvangen door de eigenaar Gabriele die trots is op het landgoed dat al heel lang familiebezit is. Hij wil graag samen met de gasten zijn passie voor een prachtig en ongerept stukje Toscane delen.

Op het landgoed staan groente, fruit en olijfbomen die goed zijn voor de productie van een heerlijke biologische olijfolie.

La cucina

In het restaurant worden overheerlijke, traditionele streekgerechten geserveerd, bereid met hoofdzakelijk biologische producten van de agriturismo. De kok wordt daarbij  geholpen door Gabriele. Ze gebruiken vele eeuwenoude familierecepten.

Eén van de specialiteiten is salami van de Cinta senese, een zeldzaam soort onder de varkens. Een andere specialiteit is vers gegrild vlees. Uiteraard mag een lekkere wijn niet ontbreken. Gabriele neemt u graag mee naar de wijnkelder waar u zelf een wijn kunt kiezen.

In juli en augustus is het restaurant met uitzondering van dinsdag, dagelijks geopend voor diner en op zondag tevens voor de lunch. In mei, juni en september is het restaurant geopend van vrijdag tot en met zondag voor diner en op zondag tevens voor de lunch. Op andere dagen is het alleen geopend bij een minimum aantal personen dat wil dineren.

Escursioni

Valtiberina, de Tibervallei, met veel heuvels en bossen is de geboortestreek van verschillende kunstenaars waaronder Michelangelo Buonarroti en Piero della Francesca. De prachtige bossen en heuvels zijn het decor geweest van vele opera's. Verschillende kleine plaatsen zijn de moeite waard om te bezoeken waaronder Caprese Michelangelo, Pieve Santo Stefano (± 15 minuten), Sansepolcro (± 30 minuten) en Anghiari (± 30 minuten).

Valtiberina ligt in Oost Toscana dichtbij de regio's Umbria, Emilia - Romagna en Le Marche waardoor diverse plaatsen goed te bereiken zijn, zoals Arezzo (± 50 minuten), Perugia (± 60 minuten), Assisi (± 75 minuten), Gubbio (± 75 minuten), Urbino (± 90 minuten), Rimini en de kust (± 75 minuten) en San Marino (± 75 minuten). Naar zowel Florence als Bologna bent u ± 120 minuten onderweg.

Attività

  • Zwembad (6x12m).
  • Wandelen, trekking en mountainbiken.
  • Verhuur van mountainbikes, gewone fietsen en e-bikes (vooraf reserveren, dan worden ze op de agriturismo afgeleverd).
  • Gegidste excursies, ook motortours op verharde wegen of door de bossen.
  • Natuurwandelingen en excursies in de provincie Arezzo onder begeleiding van een gids (vooraf reserveren).
  • Massages.
  • Proeverijen van de lokale producten.
  • Internet: er is wifi.

”Ons appartement Mirolago was supermooi, supergroot en super schoon. Alles perfect in orde. Mooie omgeving, mooi dakterras en mooi uitzicht. Heerlijk genoten van de omgeving en van het heerlijke eten. Ook het zwembad was top. Ons zoontje heeft genoten. Heerlijk in de bergen en leuke dorpjes en stadjes en net iets minder toeristisch als in andere delen van Toscane.”