Tenuta San Vito

Montelupo Fiorentino (FI) - Toscane

Podere FrantoioZwembad bij Podere FrantoioPodere FrantoioDruivenoogstRestaurantPodere la QuercePodere la QuercePodere la QuercePodere la QuercePodere la QuercePodere la QuercePodere la QuerceAppartement Le RigheAppartement Lilla2-pk in Podere FrantoioTenuta San VitoRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantRestaurantTenuta San VitoTenuta San VitoTenuta San VitoHikenDruivenoogstDruivenoogstDruivenoogstDruivenoogstDruivenoogstWijngaardenWijnenWijnenWijnenTenuta San Vito


”Wat prachtig gelegen, hier kom je voor je rust, super. Het eten in het restaurant was van hoge kwaliteit en de ontvangst was meer dan hartelijk!”

 Tenuta San Vito - la storia

Tenuta San Vito in Fior di Selva is prachtig en rustig gelegen in de Chiantiheuvels op slechts 20 km van Florence.

Het landgoed van 130 ha is al jaren in het bezit van een familie uit Prato en bestaat voornamelijk uit olijfboom- en wijngaarden die goed zijn voor de productie van onder andere Chianti D.O.C.G., San Vito bianco D.O.C., vinsanto Toscano, grappa en olijfolie extravergine.

Voor het ontvangst van de gasten zijn er zeer vriendelijke en gastvrije medewerkers.

La cucina

Het biologische restaurant ligt naast Podere La Querce. Hier worden typische Toscaanse en vegetarische gerechten geserveerd.

Het restaurant is in juli en augustus 6 dagen per week geopend. Van half juni tot en met eind juni is het restaurant op vrijdag en zaterdag geopend en bij voldoende reserveringen ook op zondag. In het restaurant wordt tevens het ontbijtbuffet geserveerd. Mocht u er zeker van zijn te kunnen ontbijten, dan dient u dit vooraf te reserveren.

Escursioni

De agriturismo is ideaal gelegen voor een bezoek aan Florence. Met de auto is dat ± 30 minuten, maar vanaf Malmantile (± 2 km) gaan er bussen en vanaf Montelupo (± 5 km) treinen. Andere bekende plaatsen zijn eveneens makkelijk te bereiken zoals Siena (± 60 minuten), Pisa (± 45 minuten), Lucca (± 45 minuten),  Pistoia (± 45 minuten), Montecatini Terme (± 45 minuten), San Gimignano (± 60 minuten) en Volterra (± 75 minuten). Voor de kust kunt u naar bijvoorbeeld Tirrenia (± 60 minuten), Viareggio (± 70 minuten) of Forte dei Marmi (± 75 minuten).

Ook kunnen er prachtige tochten gemaakt worden door de Chiantistreek. Voor wandelliefhebbers zijn er op de agriturismo 4 verschillende wandelroutes uitgezet, variërend van 45 minuten tot 1,5 uur.

Attività

  • Zwembad bij Podere la Querce (6x12m).
  • Zwembad bij Podere Frantoio (5x11,5m).
  • Mountainbiking en wandelen.
  • Rondleiding langs olijfboom- en wijngaarden met aansluitend wijnproeverij.
  • Kookcursussen.
  • Manege (6 km) en tennisbaan in de buurt.
  • Internet: er is wifi.

”Wij zijn via jullie naar San Vito in Toscane geweest. Het was een super vakantie en een super locatie. Jullie hadden alles ook erg goed voorbereid.”