Villa Parri

Pistoia (PT) - Toscane

Villa ParriVilla ParriVilla ParriAppt. Sala del CaminoAppt. CantinettaSuite BiforeVilla ParriVilla ParriVilla ParriVilla ParriVilla ParriVilla ParriVilla ParriOntbijt in LimonaiaOntbijtOntbijt in tuinLimonaiaLimonaiaVilla ParriVilla ParriVilla ParriVilla ParriVilla ParriSuite BiforeKamer CoccinelleKamer GranducaAppt. Giardino d' InvernoAppt. Giardino d' InvernoAppt. Fonte del Primo AmoreAppt. Fonte del Primo AmoreAppt. CantinettaAppt. Sala del CaminoSuite Volta degli AngeliSuite Volta degli AngeliVilla ParriVilla ParriVilla ParriVilla ParriVilla ParriEen van de uitzichten


”Wat een droom van een accommodatie! We voelden ons hier echt een koning en koningin. De vriendelijke receptionist deed er alles aan om het de gasten naar de zin te maken. De villa is schitterend zowel van binnen als van buiten met fraai aangelegde tuinen en een prachtig zwembad.”

 Villa Parri - la storia

Villa Parri is een exclusieve, charmante villa met kamers, suites en appartementen, in de heuvels net buiten Pistoia. Het is een villa met een geschiedenis die teruggaat tot begin 1800, toen ingenieur Parri, de ontwerper van de eerste spoorweglijn in centraal Italië, de villa heeft gebouwd namens de Groothertog van Toscane. Bij de inauguratie was ook de kroonprins van Italië aanwezig.

In 2013 hebben de huidige eigenaren Paulo en Paula de villa omgetoverd tot een charmant gastenverblijf met kamers, suites en appartementen. Zij zorgen samen met Simone voor een gastvrij ontvangst en doen er werkelijk alles aan om het de gasten niets tekort te laten komen.

De villa wordt omgeven door een park van meer dan 10ha met cipressen, eeuwenoude fruitbomen en een prachtige Italiaanse tuin met terras. Biologische olijfolie is van eigen productie.

 La cucina

Het oogappeltje van Villa Parri is de oude Limonaia met nog originele fresco’s uit de vorige eeuw. Hier wordt ’s ochtends het ontbijt geserveerd.

Villa Parri zelf heeft geen restaurant, maar de eigenaren adviseren u graag over restaurants in de omgeving. Een van hun eigen favoriete restaurants met een typisch Toscaanse keuken is tevens het dichtstbijzijnde restaurant: Osteria la Limonaia op ± 2 km van Villa Parri. Verder kunnen zij in het centrum van Pistoia (± 6 km) de restaurants la Bottegaia, La Bistecca Toscana en Il Duomo zeer aanbevelen.

 Escursioni

Villa Parri ligt op slechts 6 km afstand van het centrum van Pistoia waarvan met name het oude centrum interessant is.

Bekende plaatsen zijn makkelijk te bereiken: Florence (± 55 minuten), Pisa (± 60 minuten), Lucca (± 45 minuten) en Siena (± 90 minuten). Andere interessante plaatsen zijn onder andere Vinci (± 50 minuten), de geboorteplaats van Leonardo, en Montecatini Terme (± 25 minuten), een kuuroord met natuurlijke bronnen.

De Pistoiese bergen zijn ideaal om te wandelen en voor de kust kunt u naar bijvoorbeeld Viareggio (± 60 minuten) of Forte dei Marmi (± 60 minuten).

Op ± 10 km ligt het station van Pistoia vanwaar u met de trein in ± 40 minuten in Florence bent.

 Attività

  • Zwembad (5x16m) en whirlpool.
  • Mountainbiken en in de Pistoiese bergen tevens wandelen en trekking.
  • Fitness.
  • Internet: er is wifi.

”Het was heerlijk! Wat een prachtige streek en wat een prachtige villa!”