Lazio en Abruzzo - rondreis Lazio en Abruzzo

15-daagse rondreis door Lazio en Abruzzo

rondreis in Lazio en Abruzzo - rondreis Lazio en Abruzzorondreis in Lazio en Abruzzo - rondreis Lazio en Abruzzorondreis in Lazio en Abruzzo - rondreis Lazio en Abruzzorondreis in Lazio en Abruzzo - rondreis Lazio en Abruzzo

Tijdens deze 15-daagse / 14 nachten individuele rondreis door Lazio en Abruzzo kunt u Rome, diverse Etruskische steden en de kust bezoeken in Lazio. In Abruzzo verblijft u bij natuurpark Velino Sirente en in de buurt van het Nationaal Park de Majella.

Dag 1-5 » Noordwest Lazio: Poggio Nebbia - Agriturismo nabij Tarquinia en de kust

Fattoria Poggio Nebbia ligt in een mooi heuvellandschap in noordwesten van Lazio, aan de voet van het natuurpark Monti della Tolfa en op slechts 8 kilometer van de kust. De vriendelijke eigenaresse Signora Anna wil haar gasten een onvergetelijke vakantie laten beleven tussen natuur, cultuur en de gastronomische tradities waaraan dit gebied rijk is. Zij heeft daarom oude huizen laten restaureren die dateren uit de tijd dat de Maremma werd ontgonnen. Bij de restauratie zijn zoveel mogelijk de originele structuren en de harmonie met het landschap bewaard gebleven. Op het 21ha landgoed staan wijn- en olijfboomgaarden, graan, fruitbomen en groente.

Poggio Nebbia ligt ± 75 minuten ten noorden van Roma en op ± 8 km van de kust. De agriturismo is ideaal gelegen om zowel het noorden van Lazio als het zuiden van Toscana te bezoeken. In het noorden van Lazio zijn interessante Etruskische vindplaatsen en Renaissance kunstwerken goed te bereiken zoals Tarquinia (± 15 minuten), Tuscania (± 30 minuten), Viterbo (± 50 minuten), het park van Bomarzo (± 60 minuten), Villa Lante in Bagnaia (± 60 minuten) en het Palazzo Farnese in Caprarola (± 75 minuten). De dichtstbijzijnde stranden zijn bij Tarquinia (± 20 minuten) en Sant' Agostino (± 20 minuten).
Vanuit Civitavecchia (± 15 minuten) bent u, afhankelijk van welke trein, in 45, 60 of 90 minuten met de trein in Rome. Maar ook enkele plaatsen in het zuiden van Toscana zijn goed te bereiken zoals het heuvelstadje Capalbio (± 30 minuten), gelegen in een WWF natuurpark in het hart van de Maremma en het schiereiland Monte Argentario (± 45 minuten) met de plaatsen Porto Ercole en Porto Santo Stefano. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 5-9 » Midden-Lazio: Il Ruspante - een agriturismo tussen Rome en Napels

Na ± 2,5 uur rijden arriveert u bij Il Ruspante, een agriturismo tussen Rome en Napels. Il Ruspante ligt in het landelijke gebied van de Ciociara, langs de Strada Provinciale. Hier hebben de vriendelijke eigenaren Pasqualino en Antonella eind jaren ’90 hebben besloten de familietradities voort te zetten en hebben ze een klein restaurant geopend waar ze traditionele gerechten bereiden met eigen producten en de recepten van hun grootmoeders. Vervolgens hebben ze in 2012 het landhuis van Antonella’s familie omgetoverd tot een prachtig gastenverblijf. U wordt hier gastvrij ontvangen door Pasqualino en Antonella en hun vriendin Annalisa. Op het 15ha landgoed staan olijfboom- en wijngaarden en houden ze schapen, wilde zwijnen en varkens. Vleeswaren, kaas, wijn en olijfolie zijn dan ook van eigen productie.

Il Ruspante ligt ± 90 minuten ten zuiden van Rome en ± 90 minuten ten noorden van Napoli. De Ciociara is een bergachtige en dunbevolkte streek, waar oude tradities, klederdrachten en ambachten in eren worden gehouden. Een bezoek waard zijn historische plaatsjes waaronder Ferentino (± 45 minuten); Alatri (± 55 minuten); Anagni (± 55 minuten); Arpino (± 55 minuten) en de grotten van Pastena (±10 minuten). Verder kunt u naar l’ Abbazia di Montecassino (± 60 minuten), een van de beroemdste kloosters van Italia; l’ Abbazia di Casamari (± 45 minuten) en het kartuizerklooster Trisulti (± 75 minuten). Voor de kust kunt u naar het regionaal Natuurpark Riviera di Ulisse met de schilderachtige plaats Sperlonga (± 60 minuten); Formia (± 75 minuten), een klein vissersplaatsje met een intens blauwe baai; het populaire Gaeta (± 75 minuten) en Terracina, een ander leuk plaatsje en bekend vanwege de voortreffelijke vissoep. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 9-12 » Abruzzo: Torre del Cornone - accommodatie in een middeleeuwse borgo, authentiek Abruzzo!

Na iets minder dan 2 uur rijden komt u bij Torre del Cornone, een accommodatie gelegen binnen de oude stadsmuren van de middeleeuwse borgo Fontecchio. U bent hier te gast tussen de lokale bewoners in een piepklein, rustig plaatsje in het hart van het natuurpark Velino Sirente en in de nabijheid van het nationaal park de Gran Sasso. Dit is het echte, authentieke Abruzzo! U wordt hier ontvangen door de vriendelijke Alessio di Giulio.

De agriturismo ligt in het natuurpark Velino Sirente. In de buurt liggen de Grotte di Stiffe (± 15 minuten) en het Lago di Sinizzo waar het mogelijk is te zwemmen. Goed bereikbaar zijn onder andere de hoofdstad l’ Aquila (± 30 minuten); Sulmona, bekend vanwege de confetti (± 45 minuten); Cocullo (± 50 minuten); Scanno (± 75 minuten); Chieti, de stad van de cultuur en Romeinse architectuur met amfitheaters, archeologische opgravingen en musea (± 60 minuten); Pescara (± 75 minuten); Rome (± 100 minuten) en de kust (± 75 minuten). Het Parco Nazionale del Gran Sasso ligt op ± 30 minuten rijden, het Parco Nazionale della Maiella op ± 50 minuten en het Parco Nazionale d’ Abruzzo op ± 90 minuten. Verder vinden er in de omgeving vele traditionele dorpsfeesten plaats en is het ook altijd leuk om één van de markten te bezoeken. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)

Dag 12-15 » Abruzzo: Il Portone - agriturismo bij het Majella Nationaal Park

Naar Il Portone bent u ongeveer 1 uur onderweg. Agriturismo Il Portone is prachtig gelegen aan de voet van het het Majella Nationaal Park. Door de ligging op 500m hoogte, heeft u een mooi uitzicht op de Maiella en bij helder weer kunt u zelfs de Adriatische kust zien liggen. U wordt hier zeer gastvrij ontvangen en krijgt het gevoel deel uit te maken van de familie. Donatella en Giancarlo hebben een passie voor de agriturismo en het traditionele Abruzzo.

Bekende Abruzzese plaatsen zijn goed te bereiken, zoals Chieti, de stad van de cultuur en Romeinse architectuur met amfitheaters, archeologische opgravingen en musea (± 30 minuten); Pescara (± 45 minuten); Penne (± 60 minuten); Atri, één van de mooiste kunststeden van Abruzzo met paleizen en middeleeuwse kerken (± 50 minuten); Sulmona (± 45 minuten); de hoofdstad L' Aquila (± 90 minuten); Scanno (± 75 minuten) en de kust (± 40 minuten). Het Parco Nazionale della Maiella ligt op ± 20 minuten rijden, het Parco Nazionale del Gran Sasso op ± 50 minuten en het Parco Nazionale d’ Abruzzo op ± 90 minuten. In de directe omgeving zijn de termen van Caramarico en het natuurreservaat van Valle dell' Orfento een bezoek waard (± 20 minuten) evenals diverse oude opgravingen, oude huizen en abdijen. De eigenaren kunnen u hier alles over vertellen. Meer info over deze accommodatie (opent in een nieuw venster)